miércoles, 16 de septiembre de 2009

Santa Tecla 2009 ja comença!!

Patapum, pum, pum, patapumba, booom!!! amb els Onze Morters pirotècnics de Santa Tecla i la primera Tronada encesa per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i pels Perpetuadors (persones homenatjades per les seves col•laboracions i el treballa per la nostra Festa i que habitualment queden en un segon pla). L'esperat Visca Santa Tecla que dona inici a 10 dies de festa amb centenars d'actes que ens permetran deixar de costat els dards uns dies per conviure, compartir i festejar la FESTA MAJOR!

Aquest any hi ha diferents efemèrides: 150 anys de La Negrita, 100 anys del Teatre Metropol, 50 anys de la mort de Joan Amades, 30 anys de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i de la Peonada popular, 25 anys del Cor Ciutat de Tarragona, i de la recuperació del Ball de Gitanes i Ball de Cercolets, 20 anys de la recuperació del Ball de Pastorets, 15 anys del pasdoble Jaume Guasch i dels Grallers Garrofers, 10 anys de la recuperació de la Moixiganga, 5 anys de la recuperació dels Cossis.

El Programa és molt extens i el podeu trobar a santatecla.tarragona.cat per anar consultant el dia a dia. Per un cantó tenim el ritual Tradicional amb les actuacions castelleres del dia 20, 23 i els pilars caminant del 24, les diferents sortides del Seguici Popular (amb la Mulassa de Tarragona), la Festa Petita, Castell de Focs, el Retaule, i per altra banda el ritual més festiu els tastets gastronòmics d'Espineta amb Cargolins i la 'mamadeta' (beguda a base de granissat de llimona i Chartreuse), les revetlles amb les millors orquestres, el concerts del DO Tarragona i de les millors bandes del país i de l'estat com Mclan, Els Pets, Los Diablos (los de 'Un rayo de sol'), Mago de Oz, Txala, Pepet i Marieta, Manel i un bon grapat de grups més que ens faran moure fins a tota hora (entre ells els Grallers Els Bordons també).

Un any més des de Darderos de Tarragona.com intentarem donar-vos el nostre tastet d'aquesta Festa i compartir amb vosaltres les nostra festa. Si teniu fotos, imatges o quelcom per publicar ens ho podeu fer arribar a darderosdetarragona@hotmail.com, i la primera foto que publiquem correspon a la Tronada que sobre les 19.35h va fer tremolar a tots els Tarragonins que ompliem la Plaça de la Font.

BONA FESTA MAJOR!!
VISCA SANTA TECLAAAA!!
VISCA TARRAGONAAA!!

Nota: fent doble clic als grup de música i enllaços podreu trobar més informació.

No hay comentarios :

Publicar un comentario