jueves, 14 de septiembre de 2006

Tarragona activitats

SANTA TECLA ha estat reconeguda com a...
En data 6 de febrer de 1996 el Govern de la Generalitat va declarar “festa tradicional d’interès nacional” les Festes de Santa Tecla de Tarragona.En data 24 de setembre de 2002 la Secretaria General de Turisme del govern de l’Estat espanyol va declarar les Festes de Santa Tecla “fiesta de interés turístico nacional".

Altres aspectes de l'apartat ritual de Santa Tecla: El nou itinerari per a la processó del Braç de Santa Tecla i la incorporació de la Víbria Petita al Seguici Petit, són dues de les activitats més destacades. També després de l'enorme participació ciutadana de l'any passat i del retrobament de Santa Tecla amb els castells de nou, en la que va ser la millor diada castellera de festa major des del segle XIX, enguany es consolida la Diada Castellera del Primer Diumenge de Festes. Es comptarà amb les colles Vella dels Xiquets de Valls, que repeteix i que ha anunciat l'intent del quatre de nou amb el pilar, i amb els Minyons de Terrassa, que han anunciat els tres i quate de nou, i un castell "especial", a més de les dels Xiquets de Tarragona i Jove Xiquets de Tarragona. La traca final creix de manera paral·lela al desenvolupament urbanístic de la ciutat. La seva longitud passa dels 800 m als 2.300 m que tindrà enguany, des de la nova Torre dels Vents fins al balcó del Mediterrani.

Gastronomia: Al voltant de la diada castellera del primer diumenge, es retroben els esmorzars de forquilla i ganivet, tota una tradició gastronòmica de la Tarragona del segle XIX, en la qual participaran cinc establiments, amb la voluntat de facilitar que els nombrosos visitants puguin esmorzar a la ciutat. Un nou acte gastronòmic serà el concert vermut dels Berberetxus el dia 21 al migdia. Dins les Festes era habitual comptar amb vermuts, patates i olives. Enguany, s'incorpora aquest acte amb un dels aperitius més populars al nostre país. També fins a 8 restaurants i establiments d'hostaleria serviran espineta amb caragolins, amb un notable i progressiu increment de l'extensió d'aquest plat dins la restauració de la festa. La beguda convidada del 2006 serà l'aiguardent de la Festa de l'Aiguardent de Prat de Comte, a la Terra Alta. Com a novetat, a més del tast corresponent, també es podrà seguir la destil·lació en directe... un tast es beure una poca cantitat, eh!

2 comentarios :

  1. Sigo con los breves? o es una cosa que solo me interesa a mi?

    ResponderEliminar
  2. Per mi endavant Tito, s'ho miri qui s'ho miri a mi la redacció dels articles m'interessa......¡¡¡
    Petonsssss...¡¡

    ResponderEliminar