miércoles, 13 de septiembre de 2006

Tarragona activitats

Santa Tecla 2006
Traduce esta notícia aquí.

Ja està a punt d'acabar el compte enrera que donarà inici la Festa Major. Els més fetitxistes ja s’han afanyat a omplir les neveres i els rebosts de menjar i beguda diversa, y sobretot Chartreuse.
Divendres tronarà de nou SANTA TECLA, la Festa Gegant de Tarragona que aquest any estrena el domini .cat al web oficial www.santateclatarragona.cat
El 15 de setembre la tronada de les Festes de Santa Tecla comunicarà a tota la ciutat l'inici de la festa gran de Tarragona. Les 136 entitats i col·lectius i les deu comissions i grups de treball diferents que organitzen els actes, han preparat 488 activitats fins al 24 setembre.
La darrera incorporació de l'obra dirigida per Pepe Rubianes -censurada a Madrid-, la mexicana Julieta Venegas, els xilens Quilapayún, el raï de Boukakes, l'electrònica alemanya de Monika Kruse, Barricada, Obrint Pas, Lluís Llach, Jango Edwards, La Cuadra de Sevilla i La Cubana, fan la festa gegant.
El fil conductor de la Santa Tecla 2006 seran, però, els Negritos, els gegantons que compleixen 150 anys, i que seran substituïts per unes noves còpies de fibra de vidre. Dissabte 16 els vells Negritos estaran exposats tot el matí davant la Catedral perquè les famílies tarragonines puguin tenir un record. A la tarda, realitzaran la seva darrera ballada, en aquest cas amb un total de 31 gegants que arribaran a Tarragona procedents d'altres punts de Catalunya, de la resta de l'Estat i de Sicília.
Dilluns 18, al jardí del Teatre Metropol ja es veuran les noves còpies que substituiran els vells Negritos. Dijous 21, la Tronada del Pregó l'encendran els vells Negritos, al costat de l'Alcalde. Serà el darrer moment en què saludaran els ciutadans, ja des del balcó i sense ballar. Una mitja hora després, en l'Arrencada de Gegants ja sortiran a ballar i desfilar les noves còpies. Divendres 22 i 23, els nous Negritos s'integraran plenament en els actes més rituals del Seguici: la Cercavila, l'Anada i Tornada d'Ofici, i la Processó del Braç de Santa Tecla.

No hay comentarios :

Publicar un comentario