sábado, 14 de octubre de 2023

WDF WORLD CUP 2023: Catalunya fa història 13è lloc i primera medalla

Catalunya ha participat a la WDF World Cup de dards, a Esbjerg, Dinamarca, on la selecció masculina ha assolit el millor resultat de la seva història.

La World Cup està organitzada per la World Darts Federation (WDF), de la qual la Federació Catalana de Dards n'és membre des de 2011, i compte amb la participació dels equips nacionals membres. El torneig és bianual i es celebra els anys parells des del 1978, a excepció del 2021, que per la pandèmia va quedar ajornat.

Aquesta competició es caracteritza per concentrar els millors esportistes del món i pels diversos formats en els que s'ha de competir, tant en gènere masculí com femení. Es competeix en individual, parelles i finalment equips en una fase de grups i després a eliminació directa. Al final de totes les modalitats, la selecció amb més punts es proclama campiona de la WDF World  CUP en el quadre femení i masculí respectivament.

L'equip masculí de Catalunya, format per en Carles Arola, Raul Invernon, Kilian Perales i Joanthan Martín, ha fet història en aquesta Copa del Món.

Primer per les dues primeres victòries en equip en una World Cup a la fase de grups davant Bulgària per 9-7 i Liechtestein per 9-4 i encaixant una única derrota davant la potent selecció d'Estats Units per 9-1. Aquests resultats van permetre superar la fase de grups i classificar-se pel quadrant final del top 32, on al primer partit la selecció catalana va ser eliminada per Irlanda per 4-9. Amb el 17è lloc es sumaren els 5 primers punts.

En les parelles Catalunya va tenir un paper discret, quedant les dues parelles masculines eliminades a primera ronda davant d'anglesos i romanesos.

En individual va arribar l'altre resultat històric. Mentre en Joanthan Martín era eliminat a primera ronda davant Justin Hewitt de Gibraltar per 0-4, en Kilian Perales va ser superat a segona per la mínima 4-3 davant del grec Kostas Pantelidis. Per la seva part en Raul invernon va anar superant rivals fins als setzens de final on es va veure superat per en Craig Galiano de Gibraltar per 4-1 assolint un 17è lloc i 3 punts per Catalunya. El gran destacat en l'individual va ser en Carles Arola que va fer un torneig molt bo jugant en totes les jornades a un gran nivell. Va superar tots els seus rivals arribant a les semifinals on es va veure arrabassat pel neerlandès Berry Van Peer per 6-0 que va acabar proclamant-se campió de l'individual. Excel·lent tercer lloc d'en Carles Arola que suposa la primera medalla de la història per Catalunya en una World Cup de dards, una medalla de bronze i quinze punts per l'equip català.

Carles Arola a la WDF World Cup 2023 - Team Catalunya

Al final de totes les competicions el combinat va sumar 23 punts que l'han situat en un històric 13è lloc, una resultat que situa Catalunya com una de les millors seleccions masculines del moment.

Pel que fa la selecció femenina, va obtenir uns resultats discrets sumant un únic punt obtenint el 41è lloc a la classificació final. Els encreuaments amb seleccions fortes van eclipsar el bon joc de les jugadores que no van poder destacar en cap modalitat

Tots els resultats dels catalans els hem anat publicat, com sempre, hora a hora, dia a dia i es poden consultar a la web de la FCD aquí: https://www.dardscatalunya.cat/competicio/4/1810/2023-wdf-world-cup-resultats

A la galeria hem publicat algunes fotos:

https://www.dardscatalunya.cat/galeria/ 



Si te ha gustado la noticia compartela en Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario