jueves, 27 de julio de 2023

Lliga Catalana 2022-23: El CD Terrassa guanya la Divisió d'Honor

Aquest dissabte 24 de juny, diada de Sant Joan, s'ha celebrat la fase final del Play-off pel títol de la Divisió d'Honor de la Lliga Catalana 2022-23.

Després de revisar amb els capitans dels equips participants calendari i horaris, es va decidir mantenir el calendari anunciat per la Federació per manca de dates.

La jornada va començar a les 17 hores amb les semifinals. Per un cantó el CD Goyos Sant Boi, que venia de remuntar un 5-4 per guanyar 6-3 i classificar-ser per la gran final, i per l'altre costat el CD Baix Camp que s'havia desfet de l'Esplugues CD guanyant els dos partits per 4-5 i 5-4.

Per altra banda el Piritoño CD La Sala arribava a la semifinal desprès de guanyar al set de desempat al CD Tarragona, ja que havien calcat el resultat d'anada i tornada 5-4 i els jocs a favor i en contra. I el darrer finalista el CD Terrassa que va superar al CD Olot 9-0 i 5-4.

Les semifinals es van iniciar puntualment i l'actual defensor del títol, el CD Goyos Sant Boi va ser el primer en resoldre el partit i classificar-se per la final superant al CD Baix Camp 5-1. Un resultat que no reflexa la gran igualtat del partit, ja que el CD Baix Camp va arribar primer a doble en moltes partides, però el doble guanyador l'assolien els locals.

L'altre semifinal va ser molt més igualada. El Piritoño CD La Sala i el CD Terrassa van anar guanyat alternant-se els punts on el Terrassa es va anar anticipant e la majoria de vegades amb diversos punts guanyats al joc de desempat. Amb un 3-3 en les individuals es van iniciar les parelles. La màxima igualtat en els individuals també es va gaudir a les parelles, però el Terrassa va ser el més encertat al tancar el jocs guanyant 0-2 i 1-2 les dues primeres parelles per sentenciar el seu pas a la final amb un 3-5.

La final va ser protagonitzada per el CD Goyos Sant Boi, que defensava títol, i el CD Terrassa, ambdós equips ja havien coincidit al mateix grup a la primera fase de la competició. El primer punt entre Salvador Rodríguez (52.33) i Aman Urazov (52.74) va ser força igualat on l'Aman va guanyar 0-2 pel Terrassa. Amb el 0-1 en Adrián Valera (55.67) va guanyar 2-0 a Samuel Famoso (43.61) que no va estar gaire encertat. Igualtat màxima 1-1 al marcador i era el torn de Daniel Zapata (79.45) vs Kilian Perales (63.67), en Dani va fer 18 dards amb tres tirades de +100 i en Kilian el va empatar amb 24 dards, però en Dani va reaccionar amb 17 dards i 4 tirades de 100 per avançar al Goyos 2-1 al marcador. El quart punt era el torn per en José Manuel Rodríguez (67.34) vs Jonathan Martín (63.23), el jove José Manuel amb 23 dards va avançar-se al marcador, en Jona va empatar amb 24 dards i s'adjudicà el punt guanyat el tercer joc amb 22 dards i tres tirades de +100. Amb empat 22 era el torn d'en Antonio Muñoz (54.92) vs Carlos Rodríguez (83.50) un punt que l'esportista del Terrassa va resoldre amb 14 dards el primer joc i 22 dards el segon joc, amb una mitja de 107 en els nou primers dards. L'avantatge 2-3 al marcador pel Terrassa es va retallar per en Jordi Danta (60.12) que va guanyar a Dani Agüera (58.75) per 2-0 on en Dani no va estar encertat en quadrar-se el doble i en Jordi va ser més efectiu.

Cap a les parelles amb 3-3 al marcador es van iniciar les parelles, en Kilian i Jona del Terrassa sumaren el primer punt 0-2 davant Salva i Adrián; i per part del Goyos en Dani i José Manuel guanyaven 2-0 a Carlos i Dani. El darrer punt de parelles havia de resoldre el partit. Per part del Goyos i defensant el títol en Jordi Dantta i Antonio Muñoz i per part del Terrassa en Samuel Famoso i la Núria Plaza (que va entrar per Aman). El punt final tampoc es va salvar de veure els nervis dels esportistes que tot i no jugar al seu màxim nivell, van donar molt d'espectacle. El primer punt va ser pel Terrassa amb 24 dards i el segon punt va ser per al Goyos, després que els terrassencs van fallar diversos dards de partit. El joc de desempat va començar amb els locals amb uns 70 punts per davant als 12 dards i 50 punts de marge amb 18, distància que els de Terrassa van retallar amb una tirada de Núria de 96 que els deixava 48 de resto, moment en que els locals van fallar el D16 per guanyar el partit. En Samuel no va tancar 48, Antonio tampoc va resoldre els 16 punts i finalment Núria Plaza va clavar el doble per guanyar el partit i donar el primer títol del CD Terrassa.

Una final molt emocionant i vibrant que hem intentat transmetre i reviure des d'aquí, una feina força complicada i que sempre mereix la pena viure-ho en primera persona (veure estadístiques complertes al nakka aquí).

Finalment es van lliurar els diplomes al CD Goyos i aquest va fer entrega de la Copa de la Lliga Catalana al CD Terrassa, que podrà lluir aquest trofeu a la seu del seu club durant tota la propera temporada.

Resultats, actes i estadístiques del cap de setmana:El quadrant està disponible al gestor de la lliga aquí.

Emparellaments del quadrant final:

  QUARTS DE FINAL – LAST 8
  Anada – 27 de maig de 2023 a les 17:00h
Q1 CD LA XARXA  5   4  CD GOYOS SANT BOI
Q2 CD BAIX CAMP 4 ESPLUGUES CD
Q3 PIRITOÑO CD CD TARRAGONA
Q4 CD TERRASSA CD OLOT
         
  Tonrada – 3 de juny de 2023 a les 17:00h
Q1 CD GOYOS SANT BOI 6  3 CD LA XARXA
Q2 CD ESPLUGUES 4  5 CD BAIX CAMP
Q3 CD TARRAGONA 5 4* PRITOÑO CD
Q4 CD OLOT 4 5 CD TERRASSA
         
  SEMIFINAL
  24 de juny de 2023 a les 17h 
SF1 CD GOYOS SANT BOI 5  1 CD BAIX CAMP
SF2 PIRITOÑO CD LA SALA 3  5 CD TERRASSA
         
  FINAL
  24 de juny de 2023 a continuació
  CD GOYOS SANT BOI 4 5 CD TERRASSA

 






Si te ha gustado la noticia compartela en Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario