jueves, 31 de julio de 2014

Lliga Catalana 2013-14: jornada 14
La prèvia

Aquesta setmana es juga la catorzena i darrera jornada de la Lliga Catalana. 2013-2014: Divisió D'Honor.

La classificació encara no està decidida i per tant podeu fer els vostres pronòstics i calcular la classificació finals automàticament a la web de la Lliga (aquí), una eina que s'ha pogut utilitzar durant tota la temporada.

Hi ha emoció per guanyar el títol final, per evitar la última posició, a la meitat de la classificació... malgrat ser la última jornada matemàticament moltes probabilitats són possibles i es que amb els dards ja sabem que un partit no està mai guanyat fins que no es clava el darrer dards a doble per guanyar el joc, el punt i el partit. Aquest cap de setmana haurem d'agafar les calculadores o l'aplicació de la web de la Lliga.

Jornada 14 - 2/08/2014
CD Acció Senegal - ADG.Cat
Esplugues CD - CD Guardiola
Palafrugell CD - CD La Xarxa
Piritoño CD. - CD Ripoll

La prèvia partit a partit:
CD Acció Senegal - ADG.Cat  (resultat d'anada 7-2 a favor de l'ADG)
Derbí per a finalitzar la competició on els dos equips empaten a punts en la última posició de la classificació. L'equip d'Olot, l'ADG.cat amb alguns sets guanyats de més va lleugerament per davant, però necessita guanyar aquest transcendental partit, ja que el guanyador evitarà la última plaça i el perdedor es veurà rellevat a ocupar l'últim lloc de la classificació.
El partit d'anada va ser favorable a l'ADG per 7-2, peró l'Acció Senegal no serà un rival fàcil i abans de finalitzar la primera volta va reforçar-se i pot ser un canvi cabdal per la resolució d'aquest partit. Màxima emoció, el perdedor quedarà últim classificat, però no per això serà menys important que els altres participants de la Lliga Catalana de Dards FCD.

Esplugues CD - CD Guardiola  (resultat d'anada 6-3 a favor del Guardiola)
L'equip local té assegurada la sisena posició però guanyant podria pujar a la cinquena plaça, que ocupa ara el CD Ripoll. L'Esplugues necessita guanyar i sumar quatre punts més que el Ripoll, i que el Ripoll perdi el seu partit, una combinació que pot ser possible donats els resultats de l'anada, on el Ripoll va perdre per 8-1 contra el Piritoño... però a l'anada l'Esplugues va perdre 6-3 contra el Guardiola.
Per la seva part l'equip de Manresa, el CD Guardiola, és l'únic equip que menys probabilitats té de canviar de posició en aquesta última jornada i sembla que el quart lloc el té gairebé assegurat a la màxima competició nacional per equips. Però les calculadores i les matemàtiques donen un petit marge per a que pugui ser rellevat al cinquè lloc per diferència de sets a favor/contra.

Palafrugell CD - CD La Xarxa  (resultat d'anada 2-7 a favor del Palafrugell)
El Palafrugell CD és un dels equips que encara opta al títol final, tot dependrà de si perd el Piritoño CD. En tot cas, malgrat el Piritoño guanyi, en joc hi hauria el segon i tercer lloc que justament el Palafrugell i La Xarxa es jugarien. Per tant el Palafrugell necessita guanyar per assegurar-se el segon lloc i esperar una ensopegada del Piritoño per accedir al primer lloc. En cas de derrota, podria perillar el subcampionat.
El club degà dels dards catalans, el CD La Xarxa, no té opcions de quedar primer però si que pot pujar al segon lloc si guanya el seu partit contra el Palafrugell, tot i que hauria de ser una combinació complicada: guanyar el seu partit 0-9 i que el Palafrugell perdi o guanyi per la mínima contra l'Acció Senegal -partit ajornat-.

Piritoño CD. - CD Ripoll (resultat d'anada 1-8 a favor del Piritoño)
El Piritoño es pot proclamar campió de Lliga si guanya el seu partit, en cas de perdre dependrà dels resultats del Palafrugell CD que guanyant i en funció dels sets a favor, podria decantar la balança per al Palafrugell. Una combinació prou complexa però matemàticament possible, per tant màxima emoció fins al final.
El Ripoll per la seva part aspira a poder pujar al quart lloc si guanya al Piritoño o baixar al sisè lloc si perd, i en funció del resultats de l'Esplugues... per tant ambdós equips tenen molt en joc en aquesta última jornada. El Ripoll necessita millorar el resultat de l'anada per a lluitar per al quart lloc. Un partit complicat ja que el rival es juga la LLiga a Ripoll


Classificació:


Les estadístiques, classificació i la informació de les actes dels partits de la competició estan disponibles a: http://lligadards.leaguerepublic.com, el portal extern on la publicitat no depen ni és responsabilitat de la FCD.

No hay comentarios :

Publicar un comentario