martes, 27 de septiembre de 2011

Santa Tecla 2011

La tinenta d’alcalde de Festes, Carme Crespo, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa d’"èxit rotund" les Festes de Santa Tecla 2011. Ho ha fet durant la roda de premsa de balanç, on ha destacat "la important participació activa de tota la ciutadania i la alta implicació de les entitats, peces claus sens dubte de l’èxit històric de participació d’aquestes festes".

S’estima que els dies principals de la Festa (22 i 23) van sortir al carrer al voltant de 30.000 persones. Crespo ha valorat "el civisme i convivència mostrades pel ciutadans durant tots els dies de Santa Tecla", especialment durant els actes més multitudinaris com la Baixada de l’Àliga, els Gegants Vells, els Gegants Moros, la Mulassa i el Lleó del dia 21; el Cercavila del dia 22 o la Professó de la diada de Santa Tecla, van transcórrer amb plena normalitat i convivència. El programa s’ha desenvolupat amb normalitat i sense haver de destacar cap alteració significativa.

Consolidació de nous actes
La ciutat ha donat molt bona acollida a les noves propostes que oferia aquesta Santa Tecla 2011. Així, s’han consolidat actes adreçats als més menuts i a la família com La Baixadeta, el Correfoc Petit i el Ball de Gralles Petit.

Diades castelleres històriques
Les diades castelleres de Santa Tecla d’enguany passaran a la història. La del primer diumenge de Festes (18 de setembre) va ser una diada de castells de gamma extra on van destacar els Castellers de Vilafranca i la seva torre de 8 sense folre, la tercera que descarreguen a la seva història i la primera que fan fora de Vilafranca.

La diada del 23 va ser sens dubte la millor diada castellera de Santa Tecla que s’ha vist mai. Les quatre colles de la ciutat van oferir un bon programa de màxims, destacant la gamma extra amb el 5 de 9 amb folre carregat en primera ronda per part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la 'tripleta màgica' dels Xiquets de Tarragona descarregant el 5 de 8, el 4 de 9 amb folre, i el 3 de 9 amb folre. Són les millors actuacions de la història de la dues colles.

Xarxes socials
En el segon any de presència de les Festes de Santa Tecla a les xarxes socials s’ha fet una aposta decidida per a aquestes eines, entenent-les com a espai d’informació i d’intercanvi.

S’han ofert missatges diferenciats, utilitzant Facebook per informar de les activitats amb caràcter previ i Twitter com a espai per cobrir en directe els actes més destacats. Tot i que ara per ara es fa complicat avaluar la repercussió real dels perfils de Facebook i Twitter impulsats des de l’Ajuntament per la manca d’eines precises, el balanç és molt positiu.
Nombre de seguidors al Facebook de Santa Tecla: 1.807
Nombre de seguidors al Twitter de Santa Tecla: 881

No hay comentarios :

Publicar un comentario