jueves, 2 de abril de 2009

Tarragona activitats: Festival Dixieland Tarragona

El Festival Internacional Dixieland de Tarragona arriba a la seva 16na edició i com cada any a DarderosdeTarragona us en fem ressó de la gran quantitat de concerts i espais on poder fer el vostre tastet d'aquesta música encomanadísa.
En el certamen, l’únic dedicat a l’estil dixieland en el marc de l’Estat espanyol, prendran part 21 formacions que realitzaran un total de 65 concerts i activitats paral·leles. Sis dels espectacles seran estrenes -tres absolutes, una a l’Estat i dues a Catalunya- i dos seran coproduccions del festival. Es potencia la col·laboració de la Biblioteca Pública, amb la presentació de la guia d’audició i lectura "El Festival de Dixieland a la Biblioteca", que per primer cop servirà per conèixer el fons audiovisual de la biblioteca i en especial el dedicat al jazz i al dixieland. La novetat principal serà una nova secció, evolució de la dels ja habituals dixie&sopars: els maridatges entre la música, la cuina i el vi amb segell Denominació Origen Tarragona, que faran emergir la bona cuina de Francesc Lledó, del Restaurant Quim i Quima, amb els coneixements d’Elisa Ribé, enòloga del Consell Regulador de la Denominació Origen Tarragona, i la sintonia de la banda catalana Jazzadlimitum.
Entre les bandes destacades han estat programades els britànics Dixie Ticklers, The New Orleans Jump Band (Anglaterra, Escòcia, Holanda, Dinamarca), el nou espectacle de la tarragonina Pixi Dixi Band -quinze anys- i el de la Big Band de l’Aula Music’s del Camp, la Sant Andreu Jazz Band -una big band formada per infants i joves-, el desè aniversari dels també tarragonins Small River Dixie, i la conferència de Big Mama sobre les "Les dames del blues".

La Cervesaria Highland, local darder, acollirá diferents concerts anomenats Dixie & Golfa que començarán a les 23h i comptarán amb les bandes de Tarragona:

Dijous: Cooperativa Rakia (Tarragona)
Divendres: Small River Dixie (Tarragona): concert desè aniversari -foto-
Dissabte: Cooperativa Rakia (Tarragona)

El programa complert de concerts, vermuts, sopars, jam sessions i d'altres ho trobareu a la web oficial. Agrair la informació facilitada per la Cervesaria Highland de Tarragona.

No hay comentarios :

Publicar un comentario