lunes, 22 de septiembre de 2008

Santa Tecla, ultims dies

Dilluns 22 de setembre.
La Vigília

7 h, Matinades a Sant Pere i Sant Pau, des de la pl. de Cuba. Grallers de Sant Pere i Sant Pau.
11.45 h, campanar de la Catedral. El toc de Prima.
12 h, campanar de la Catedral. El repic general de campanes anuncia la vigília de la patrona.
12 h, portal del Roser. L'Entrada de Músics.
A la pl. de les Cols, interpretació d'una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: Pallol, Cavallers, Major i Cols.
13 h, Acte del 30è aniversari de l'agermanament de la ciutat d'Orleans i signatura del nou protocol entre les dues poblacions al saló dels Plenaris, Ajuntament.
13 h, El concert de Vermut Yzaguirrepl. Degustació de vermut, patates i olives. Pl. de les Cols.
18 h, Teclatapa envelat plaça Verdaguer, fins a la matinada.
18.30 h, Primera representació del Ball de Dames i Vells pl. del Ball de Dames i Vells.
19 h, La Cercavila de Santa Tecla des de la pl. de la Font amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular. Itinerari: pl. de la Font, Misericòrdia, Major, Cols, Merceria, Fòrum, Santa Anna, Rei, Pilat, Pescateria, Esperidió, Cós del Bou, Font, Portalet, Rambla Vella, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet i Font.
19.15 h, pl. de l'Antic Escorxador. Dames i Vells.
20 h, pl. dels Natzarens. Dames i Vells.
20.45 h, pl. de l'Antic Escorxador. Dames i Vells.
21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular.
Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la pl. de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l'Ajuntament per dormir-hi.
21.30 h, escenari Savina, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:
- 21.30 h, Dames i Vells
- 21.55 h, Sant Miquel i Diables
- 22.15 h, Pastorets
- 22.35 h, Gitanes
- 22.55 h, Serrallonga
22 h, espai Palmeres:
- 22 h, Ball de Serrallonga
- 22.40 h, Ball de Pastorets
- 23 h, Ball de Gitanes

22.10 h, Versots dels balls popularsRambla Nova, tram Unió-Comte de Rius, davant de la Gelateria Italiana Gabriel Olivier:
- 22.10 h, Ball de Gitanes
- 22.30 h, Ball de Serrallonga
- 23 h, Ball de Pastorets
22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb els Grallers L'Acord de Vilanova i la Geltrú. Figures plàstiques en una al•legoria de la Passió de Jesucrist bastida a partir de torretes i pilars.


La Nit del 22 al 23 de setembre.
Revetlla, Astracanada i matinades

22 h, fins a les 7 h, 6è @rt-e. Jardins del Camp de Mart.
23 h, Via de l'Imperi, davant el bar Tupaquito, fins a les 6 h. Tupaquito Fest, Nit de mestissatge. 23.30 h, Concert de música de banda amb la Unió Musical de Tarragona pl. de l'Antic Escorxador.
23.30 h, El ball de les Festes: Orquestra Estelada. Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani.
24 h, Orquestra Nuevo Talisman i Orquestra La Banda Puig pl. de la Font. Revetlla.
1 h, Paco en la luna sobre rodes. pl. del Rei, espai Savina. www.pacoenlaluna.net
1 h, Espai Margalló,13è Reggae & Ska Splash / l'Splash dels Països Catalans parc de les Granotes. www.xitxarelos.tk www.skatacrak.com


Dimarts 23.
Diada de Santa Tecla

7 h, Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat, des de la pl. de la Font i des de la pl. del Mercat.
Des de la pl. de la Font:
Grallers de Torreforta, de l'Alfàbrega, Colla Jove, Xiquets de Tarragona, Col•legi Sant Domènec, de Sant Magí, Els Quatre Garrofers, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, The Gràllers, Exclosus i Cooperativa Folk.
Des de la pl. del Mercat:
Grallers Tocaferro, Pelacanyes, Els Bordons, Els Veciana, de l'Esbart Santa Tecla, Bufalodre i de l'Acord de Vilanova i la Geltrú; dolçainers Tresmall i dolçainers Sonadors de la Guaita; sacaires Cobla Utricularium; Xeremiers de Sa Calatrava; Ministrers de l'Escola de Música, Punt de Malura-Ministrers i Ministrers Borregaires d'Esplanes.
8 h, Missa. capella de Santa Tecla, Catedral.
8.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de Festa.
9.15 h, des de la pl. de la Font, l'Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals en la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la pl. de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius, alhora que esclaten les salves pirotècniques i la tronada.
Recorregut: pl. de la Font, baixada de la Misericòrdia, carrer Major, pl. de les Cols, carrer de la Merceria, carrer del Pare Iglesias i pla de la Seu.
10 h, Tir al plat camp de tir Sant salvador. Campionat de caràcter social.
10 h, Inici de la jornada de portes obertes fins a les 14 h. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. Rei, 5.
10 h, Inici de la jornada de portes obertes fins a les 14 h. Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84.
10 h, Toc de pontifical des del campanar de la Catedral.
10 h, Catedral. L'Ofici, que s'inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l'altar major. Missa Pontifical.
10.30 h, Ball de Dames i Vells pl. de les Cols.
11 h, des del pla de la Seu. La Tornada d'Ofici. El Seguici cap a la pl. de la Font.
11.15 h, Tanda de lluïment del Seguici Popular pl. de la Font.
11.30 h, Dames i Vells. pl. del Fòrum.
11.30 h, aparcament de la Residència de la Mercè. Ballada dels Gegants i Nans del carrer Merceria i els de la Residència la Mercè.
12 h, Ball de Bastons. aparcament de la Residència de la Mercè.
12.30 h, Ball de Dames i Vells. aparcament de la Residència de la Mercè.
12.30 h, Entrada a pl. de la Font de les colles castelleres per ordre d'antiguitat al toc de gralla.
13 h, pl. de la Font. Castells, torres i espadats, amb les colles castelleres locals: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. L'exhibició clourà amb el tradicional pilar al balcó, al qual hi ascendirà l'enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.
17.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de vespres.
18 h, Teclatapa, envelat pl. Verdaguer, fins a la matinada. Santa Tecla gastronòmica.
18 h, Catedral. El cant de les vespres pontificals.
18.15 h, L'Anada a Processó, des de la pl. de la Font amb el Seguici Popular i les colles castelleres que pregonen l'arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal.
18.30 h, Ball de Dames i Vells. pl. de Dames i Vells.
19 h, des del pla de la Seu. Processó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular i les colles castelleres.
Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la Santa, la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal tanquen la processó.
A l'altura de l'Antic Ajuntament, al carrer Major, 39, una pluja de pètals de roses acarona la relíquia argentada i els angelets que la sostenen.
19.15 h, Dames i Vells. pl. de l'Antic Escorxador.
20 h, Dames i Vells. pl. dels Natzarens.
20.45 h, Darrera representació de les Dames i Vells. pl. de l'Antic Escorxador.
21.15 h, aproximadament. L'Entrada del Braç de Santa Tecla, pla de la Seu.
22 h, pl. del Fòrum, davant Fruites Mar. Darrers parlaments del Ball de Serrallonga.
22.30 h, El castell de focs de Santa Tecla des de la punta del Miracle per la Pirotècnia APE Parente d'Itàlia, que dispara l'empresa guanyadora del Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials de la primera setmana completa de juliol.
23.30 h, pl. del Rei, espai Savina. Sal. www.sal150web.com
24 h, Revetlla pl. de la Font: Orquestra La Salseta del Poble Sec.
24 h, Espai Margalló13è Reggae & Ska Splash, parc de les Granotes. / l'Splash dels Països Catalans: Doctor Calypso. www.drcalypso.com
24 h, sala El Cau. Luv messenger sound (Bcn) & Black up sound (Bcn).


Dimecres 24. La Mercè

Al voltant d'aquesta diada de la Mare de Déu de la Mercè, antiga patrona dels captius, el Centre Penitenciari de Tarragona celebra els actes en honor seu.

8 h, Les matinades, des de la pl. de la Font, de la jornada castellera de la Mercè: Grallers Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
11.30 h, aparcament de la Residència de la Mercè. Castells: actuació dels Xiquets de Tarragona.
13 h, pl. de les Cols. Castells, torres i pilars, davant de les escales més castelleres de Catalunya: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.
Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d'antiguitat, pugen els vint esglaons de la seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la pl. de la Font i a l'Ajuntament.
13.30 h, pl. de la Font, davant el Candil. El concert vermut: grups de l'Aula de Música Tradicional de l'Escola Municipal de Música.
17 h, sala de ball del Casal de Gent Gran de la Mercè. Ball de Festa Major amenitzat per Ruben.
17.30 h, Amable cafè concert, pl. dels Sedassos: grallers locals -L'Alfàbrega, Els Bordons, Pelacanyes, Els Quatre Garrofers, So Nat, Tocaferro i Els Veciana-.
18 h, Dansa clàssica, pl. del Rei. jazz i hip hop.
18.25 h, jardins de la Casa de la Festa, Via Augusta. Santa Tecla familiar. Veredicte i lliurament del concurs de dibuix sobre la Víbria. Coorganitzen: Víbria i Diables Voramar Serrallo.
18.30 h, jardins de la Casa de la Festa, Via Augusta. Santa Tecla familiar. Ball per a la canalla. Jordi Tonietti presenta Un tren de cançons.
18.30 h, envelat plaça Verdaguer. Espectacle per a la canalla. La companyia de pallassos Tururut presenta Avui és festa.
19.30 h, Sardanes. Rambla Nova. Cobla la Principal de Tarragona.
22.30 h, El Correfoc des de la pl. de la Mitja Lluna.
Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, carrer Unió, pujada per la Rambla Nova fins al Balcó per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l'altre lateral fins a l'estàtua als Herois de 1811.
24 h, Rambla Nova, al voltant de l'estàtua als Herois de 1811. Grans carretillades finals.
24.15 h, des de la Torre dels Vents. Sorollosa traca per la Pirotècnia Turís, pampallugadís Glòria a Santa Tecla i intensa col•lecció de focs artificials.


TARRAGONINES I TARRAGONINS, TECLERES I TECLERS, FESTERES I FESTERS, TOTES I TOTS A CÓRRER LA TRACA PER ACOMIADAR SANTA TECLA!!!

No hay comentarios :

Publicar un comentario