martes, 29 de enero de 2008

Carn + aval

Traduce esta notícia

S'acosta el Dijous Gras i la entrada de la Quaresma, això vol dir que queden pocs dies -pels més puritans i religiosos- pels excessos i els àpats d'aquells que acabes fart... malgrat ja no es porta gaire això de seguir els hàbits religiosos si que és mantenen les tradicions i els menjars populars com ara les calçotades, costellades... i Carnaval (carn a dojo) també té el seu Receptari Popular (descarrega totes les receptes).

Ben mirat, molts dels darders que veiem per la tele i per internet, tenen un tret característic en comú, diguem que 'no pasen gana'! Des de DarderosDeTarragona.com us apropem una recepta força senzilleta d'un postre típicament català, per a que no perdin la línea:

COCA DE LLARDONS
Postre del Dijous Gras més estés pels Països Catalans
Ingredients:
- 400 g de farina de força 60 (especial per a pasta de full)
- 250 g de mantega
- 250 g de llardons
- pinyons
- un ou
- sal
- aigua

Prepareu la pasta barrejant la farina, l’aigua i un pessic de sal i treballeu-la amb les mans. Escampeu farina a sobre una superfície de marbre i estireu la massa amb l’ajuda d’un rodet. Quan estigui ben estirada, afegiu la mantega una mica desfeta però amb consistència. Torneu a treballar la massa. Quan ho tingueu ben barrejat, hi afegiu els llardons trinxats. Torneu a treballar la massa i a estirar-la. Talleu-la segons la mida de les coques que vulgueu fer (20cm x 8 cm aprox), les unteu amb l’ou batut, escampeu els pinyons i cobriu-les amb una mica de sucre. Poseu-les al forn durant uns 20 minuts a una temperatura de 200 graus.

No hay comentarios :

Publicar un comentario