lunes, 20 de agosto de 2007

Sant Magí 2007

Traduce esta notícia aquí o aquí.

Ahir van finalitzar les festes patronals de Sant Magí, on l'aigua té un paper important dins la festivitat: des dels càntirs plens amb l'aigua del Santuari -qui en veu gaudirá de bona salut tot l'any i curarà els seus mals i dolors-, la revetlla remullada, la refrescant sindriada i fins a la pluja que ha fet acte de presencia durant la festa.
El grup d'amics Pachimodul i els Darders de Tarragona no ens en perdem ni una, i la Festa Petita de Tarragona va ser un altre motiu de trobada pels aficionats a l'esport dels dards. Des de les Festes de Sant Roc del Cós del Bou (barri del centre de la ciutat) que les vam 'empalmar' amb les festes del nostre patró i fins a la traca final pasant per un seguit d'actes festius on la disbauxa ens ha impregnat a tots plegats.
No sempre es pot portar la càmera a sobre, i menys en una festa de l'aigua però hem capturat algunes imatges per a que us feu una idea.
Gran activitat festera es centra a la coneguda Plaça de les Cols -que en realitat és diu plaça de Santiago Rusinyol- i on el president en funcions de la Generalitat, Josep Lluis Carod-Rovira va aguantar la pluja de Sant Magí durant la actuació castellera.


El Seguici Popular de la ciutat, la part més tradicional, surt al carrer i és encapçalat per la imatge de Sant Magí, conegut com a Magí de les Timbales i que precedeix la comitiva popular. A la imatge podem veure la Catedral de Tarragona darrera on el seu 'sky line' forma part de la capçalera de la web de DarderosdeTarragona.com



Darrera seu els Gegants de la Ciutat portats pels gitanos en una tradició que ha anat pasant de pares a fills i que avui encara perdura. Els Nanos o Cap-grossos segueixen saludant i donant la mà als més petits, i a vegades no tant petits. Els bastoners amb els seus balls i creuades tanquen el sèquit tradicional de la Tarragona on també hi participen grups convidats d'arreu.




Mentre pasaven les colles castelleres era el moment d'aprofitar per a fer fotos als darders que estàvem a la plaça veient la festa popular. La Isa i la Mari Cruz sempre tenen un somriure per a sortir a les fotos, i per altra banda una foto general dels que encara teníem corda el diumenge per la tarda.




La imatge religiosa de Sant Magí també participa en la processó tot donant un tomb pels carrers del Casc Antic fins arribar a l'esglèsia de Sant Magí.




Els Falcons de Vilafranca del Penedés va participar ahir com a grup convidat a la processó i la Banda Unió Musical de Tarragona no va parar de deleitar-nos amb l'Amparito Roca, un pas-doble torero que ha esdevingut l'imne de les festes majors de la ciutat.



Després de la processó i les havaneres va arribar la traca de fi de festes on encara vam sobreviure alguns...




Ah, per cert, l'equip de govern ha informat al plenari municipal de l'Ajuntament de Tarragona que el tauró de ronda per la costa serà capturat i traslladat a l'Aquarium de Barcelona (veure info a la Diari de Tarragona).

No hay comentarios :

Publicar un comentario