martes, 19 de septiembre de 2006

Tarragona Activitats

Ho la laaa!!! Julieta Venegas va aconseguir omplir la Plaça de la Font de Tarragona durant una hora i escaix que va durar el concert. Va començar amb una puntualitat britànica, intercalant els temes més coneguts amb la resta del seu extens repertori. Com diria Marc Parrot -quan feia de Chaval de la Peca-:'La banda suena muy limpia y el repertorio está muy bien escogio". No deix de sorprendrem la qualitat d'alguns músics quan sorgeixen els problemes del directe i el tros de veu de la Julieta? 'Espetarrant'. La foto ens l'han enviat des d'un mòbil al correu electrónic del bloc, pachimodul@hotmail.com, on us convido també a enviar les vostres fotos de mòbil i càmera per a compartir-les en aquest espai.

Avui és el dia de la Santa Tecla 'Petita' i com ens diu en Jordi Cubillos a la seva crònica "A diferència d’altres festes majors, en les que la programació destinada al públic infantil acostuma a ser a base d’espectacles de música i humor, parcs lúdics, concursos i altres actes similars, a Tarragona, a més de tot això, que hi és pràcticament cada dia, es destina un dia, el 19, a reproduir la part més tradicional del folklore dels grans, essent-ne protagonistes els menuts. A més, i també a diferència d’algun altre lloc on ja compten amb cercaviles infantils, s’ha procurat que els balls i elements que hi participen mantinguin el màxim rigor, semblança i ortodòxia possibles, a fi i efecte que, ja des de ben petits, coneguin amb tota propietat com són els balls i elements del Seguici Popular. Si a això hi afegim la bona labor que s’està desenvolupant amb l’edició del material didàctic que es va incorporant a la “Santa Tecla a les escoles”, i les visites i activitats que conjuntament amb els balls i colles es programen als col·legis, de ben segur que el resultat serà poder garantir que, per anys, es mantindrà la seqüència ritual de les festes i que el relleu generacional dels qui la treballen i desenvolupen avui, també està prou garantit, i amb uns futurs teclers ja força experts en la matèria." També hauria d'arribar aquest aprenentatge als no tant grans... no estaría malament fer unes 'jornades festeres' els dies previs a la Festa Major per instruir als més grandets.
Al programa d'avui dia 19 de setembre de 2006 hi destacaria també la visita a l'Stand de les Festes, situat a la rambla on hi ha tot el "merxandatge o merchandesing" de les asociacions festeres. I on potser hi trobarem el CD que es va presentar divendres.

5 comentarios :

  1. Anoche, un grupo de Pachimoduls, intentamos ver algo del concierto de Julieta Venegas, pero como bien a dicho Tito, ¡estaba a reventar!. Así que para gusto de muchos y disgusto de pocos, nos fuimos a ver el concierto que ofrecía Javier Álvarez en la Plaza de Rey. Y la verdad, es que no tuvo desperdicio... ¡Estaba él solo en el escenario con una guitarra! Y como bien dijo Martu anoche: ¡Este tío es un showman!

    ResponderEliminar
  2. Tienes razon Mari. Sin duda el mejor concierto de lo que va de Fiestas. Cantautor, showman, bailarin, humorista...Sensacional Javier Martinez!!

    ResponderEliminar
  3. Bueno, no puedo dividirme... pero si haceis fotos con el mobil... ya sabeis...

    ResponderEliminar
  4. Lo siento, pero mi móvil está para que lo jubilen!!

    ResponderEliminar
  5. Que envidia que me dais... Con lo que me gusta recorrerme los conciertos de santa tecla!!!

    ResponderEliminar