domingo, 9 de octubre de 2005

Final de Santa Tecla

Sense pena ni gloria Santa Tecla és va acomiadar, el concert de gralla reconvertit en ball, el concert de Al Tall poc mogut, una hora després del vermut del diumenge -la musclada- encara es repartien plats ben plens de musclos.... la música va fer curt, els Dames i Vells acabaven amb la marató d'actuacions al Metropol i la traca passada per aigua, és el regust amarg que ens deix el final de festes.
Aquest any les aglomeración han estat la tònica dominant en molts actes. Hem trobat massa gent a les cues dels vermuts, café copa i puro... com també en la resta d'actes de la Santa Tecla 'gastronòmica'. Els concerts com Els Pets i Chambao impossibles de gent, de fet no tenim gaires llocs grans on fer concerts per a més de 10.000 persones, desconec la capacitat del Palau de Congresos però... hi haurian hagut de pensar quan el van construir, ja que a moltes localitats també s'utilitza com a sala de concerts.
També cal dir que és excesiu el preu de la beguda de les festes, la mamadeta, com també és d’una mica brut que encara no hi hagi algú o alguna entitat que hagi pensat en fer el got de les festes per embrutar menys els carrers i evitar haver d’anar sortejant les propines que deixem per terra en dies de festa.
He trobat a faltar un Open de dardos!! Però, d’això n’estic tranquil ja que crec que en poc temps s’arreglarà!! I si més no... tenim tot l’any per jugar-hi.
També podriem apostar per a diversificar la oferta a la mateixa franja horaria, es a dir que enlloc d’haver un sol concert vermut que n’hi hagi un parell... es a dir, que la gent es pugui dividir en diferents emplaçaments per evitar aglomeracions i diversificar la oferta. Tot això certament depen del pressupost de les festes, però per altra banda, a les festes de poble es fa la ‘capta’ que és una mena de tomb per les cases de la vila per recaudar diners per a les festes!! Dit d’una altre manera, aquí els tarragonins no donem res per a que es facin les festes... si cada habitant fes donació d’un euro... hi hauria prop de 110.000€, partint que l’Ajuntament posa prop de 80kg, uns 481.000 €, fariem aumentar un 20% el pressupost per organitzar més concert.... però en fi, nosaltres tampoc arreglarem el tercer món, ni tampoc les festes... el que si que podem fer, és disfrutar-les de la millor manera possible.
Fins aviat.

2 comentarios :

  1. Estic d'acord amb tu amb el tema de les aglomeracions i en el del reciclatge, però no en la col.laboració del ciutadà.

    Petonets!

    ResponderEliminar
  2. També felicita els serveis de neteja, es veritat que desprès de la ‘festa’ queda molt brut... però el servei de neteja feien be la seva feina.

    ResponderEliminar