martes, 20 de septiembre de 2005

Santa Tecla 'Petita'

Encara amb la ressaca dels gotets dominó del Chartreuse i amb ganes d'anar a les escoles a aprendre més sobre els elements de la festa, a les 15h hi va haver el pregó dels més menuts de la festa.
Un discurs que han redactat els mateixos alumnes amb tant sols les correccions d'estil per part dels mestres. El discurs va ser llegit per uns 8 alumnes, cada un feia un paràgraf. Va ser breu, no va ser el típic rotllo, van dir tot allò tradicional en un pregó, comentat la solidaritat, la pau, l'ambient fester i el Chartreuse... no hi va faltar res, tant sols la banda o xaranga Alegria tocant el primer Amparito Roca 'Petit' o potser millor, tocat per la secció infantil de la Banda Unió Musical de Tarragona. Sense dubtar-ho va ser un viu reflex que la festa ja comença a arrelar (o 'arraigar') entre els més petits.
Després sense sortir del CEIP Cèsar August, la presentació del quadern del Lleó, el segon treball didàctic per a les escoles d'un element del Seguici Popular... També el podrien apropar als grans, ja que no tots neixen ensenyats i mai acabem d'aprendre-ho tot... i menys de la nostra Festa.
La cercavila Petita va fer goig, és obvi que ple de mares i pares, avis, avies, cosins tots amb les cameres sota el braç!! de fet és l'any que més gent he vist al carrer per la petita. A les 18h. ja hi havia la plaça de les cols mig plena de gent asseguda a els escales esperant el seguici petit que sortia a les 19h i que hi arribaria sobre les 19,20h... tota una espera que s'ha d'evitar buscant de posar, per exemple una graderia mòbil a la plaça del Rei o la plaça Fòrum per tal de poder descongestionar la plaça de les Cols i donar peu a més públic!!
La conteclada a la plaça Natzarens va encandilar als més grans amb aquells contes que ja ningú ens explica, per cert, hi havia un ple absolut i no conèixer cap Tecler ni teclista!!
La Carrau ens va posar de "rebombori" amb el seu 'bon bori', el darrer treball discogràfic. Molta ballaruca i moltes mamadetes en la nit dels 'petits', està bé que a la nit s'evitès una programació per als pares dels menuts teclers.
Ufs... avui us recomano prendre-ho amb calma que demà hi ha el Vinga Valents!!!
Salut i festa!!

1 comentario :

  1. Carai TITO!!!.... "ets el reportero mas dicharachero"...No t'en perds ni una. Ets una barreja entre la rana Gustavo i el libro Gordo de Petete.... jejeje

    Salut i festa (que d'això no te'n falta jejeje.
    Petonets i bona festa major a tots!!

    ResponderEliminar