domingo, 18 de septiembre de 2005

Santa Tecla arranca

Salutacions a tots,

la intenció és que des d'avui i fins que acabin les festes, tothom digui la seva!! i des d'aquest web tots aportem el nostre punt de vista de SANTA TECLA!!

Per la meva part, donarè una visió diferent deixant de banda, en alguns casos, l'opinió personal que en tinc.

La Crida ens va donar el tret de sortida i el Pregó -el dia 21- ens donarà el darrer avís que la traca de les Festes de Santa Tecla 2005 està cremant.
El perpetuador Francesc Garcia -graller des del 1970- i tots els teclers d'enguany són la imatge i model a seguir per aquestes festes. Una fita que els festers volen assolir algun dia i que els teclistes han/hem de reflexar. Tot i així, són 25 anys que t'acrediten com a tal.
Les matinades ja desperten els barris, mentre Els Pets i els castells omplen la plaça de la Font i ens fan retrobar, aquests segons, al nivell de castells de 9 a la Festa Major.
Un cop vist el programa sembla que els actes masius de públic prevalen sobre la resta, ens estem tornant una ciutat gran, i els actes tradicionals com el ball de gralles on 400 persones ballen i disfruten de la cultura musical tarragonina enguany han quedat a la recàmera o oblidats sota el braç.
Pel que fal al Chartreuse, ja no saben que inventar... dominó amb gotets, botelles en homenatge als 400 anys del lliurament del manuscrit de la Chartreuse als monjos cartoixans... i es que tot ho comprem. Tot un negoci per la empresa licorera on a Tarragona ha trobat un filó d'or.
Avui Santa Tecla a les escoles... m'agradaria ser petit per aprendre més sobre els elements de la festa... potser hauriem de demanar sessions per als que no estem a les escoles!! que ningú neix ensenyat!!!
Bé, de moment ja n'hi ha prou... participeu a les festes, vosaltres sou el motiu pel qual la festa major de Tarragona ha rebut tantes distincions.

Tito

No hay comentarios :

Publicar un comentario