sábado, 24 de septiembre de 2005

Pregó, arrencada de gegants, Baixada de l'Àliga, entrada de "Músics"... vaja, Santa Tecla Gran

Després del Café, copa i puro, per un duro dels antics on potser s'haurien de plantejar de donar peu ha poder dispensar el beure en més punts de la plaça per tal de poder atendre a la gran massa de gent que hi va i de veure com la Banda del Drac feia un concert/prova de so que deixava entreveure que la rebetlla seria canyera, doncs després cap al Pregó.
Personalment quan els trompeters toquen el toc del pregó des del balcó és quan la pell s'hem posa de gallina, els cabells de punta i un pessigolleix recorre pel meu cos, i es que... Santa Tecla ja està a aquí... ara ve lo bo de les festes!!!
L'arrencada de gegants va ser força caotica, faltaven gengants i sobraven grups de grallers, així la manca de seriositat dels barris tarragonins absents i participants (pq hi havia cada grup d'animació... que es feia dir grup de grallers... que déu n'hi do) va ensorrar una cercavila gegantera que habitualment defugia de la similitut amb les trobades geganteres dels diumenges.
La baixa molt multitudinaria, molt de jove begut i... curiosament poca gent demanava per posar-se a sota d’un gegant/a, mulassa o fins hi tot pots portar l’àliga, sembla estrany però la finalitat és apropar els elements a tothom i la gent el que fa és tant sols acompanyar i en alguns casos, molestar i trencar el bon rotllo.
Dia 22, la Vigília. L’entrada de músics és el lloc de trobada amb tots els que anirem tocant al Seguici, un retrobament amb els músics que coincidim amb d’altres festes majors, una cercavila breu i un concert amable encara verge o poc masificat de gent, a veure quan durarà!!! Ah, estudiants de diverses escoles omplien la plaça del Pallol, un detallàs lo agraïts que son!! N’hauriem d’aprendre els grans!!!
La cercavila de la tarda va ser molt llarga, pels que tocabem/ballavem i per tot el públic en general, a la Rambla hi havia poca gent, l’espera va fer marxar a més d’un, però tot i això el Seguici va ser un èxit a la Vigília.La nit... jejeje... va ser brillant, la revetlla de Santa Tecla amb orquestres com la Cimarron que porten un espectacle brutal i unes versions actuals, i la festa que ens vam ‘fotre’ va ser genial.
Santa Tecla, va començar d’hora per mi, a les 7 matinades... però la sorpresa fou que a la pujada a ofici estaven les escales de la Catedral plenes... és el primer cop que veig les escales plenes a les 9.30h del matí a l’anada a ofici!! Tot ple de pares amb crios (clar... els que van anar a dormir d’hora) però tot i així no els trec merit!!
Durant l’ofici és el moment ideal pels que participem al Seguici per veure els Dames i Vells, de fet la idea de fer la representació a la Plaça de les Cols era aquesta, però aquest any va ser una mica complicat pels que fem el Seguici.
Pel que fa la cercavila i processó de la tarda, felicitar a tots els participants ja que va ser molt ràpida i àgil. L’entrada del Braç de Santa Tecla segueix essent un moment molt concorregut pels tarragonins i és quan hem de posar més seny per tal de deixar fer als del Seguici i als músics, donar-los espai i lloc per desemvolupar les seves evolucions, pasos i danses.
Pel que fa la revetlla de la nit la orquestra maña molt bona però es va acabar aviat, cert que tothom anava cansat però essent dissabte potser hauriem d’haver allargat una mica més... si més no per lligar una mica amb les noies, ja que de ballar poc que el cos es recent de dormir poc i de la festa que ja portes a sobre....
Prometo acabar aviat amb la recta final de les festes...
Merci per la paciencia que teniu al llegir!

3 comentarios :

  1. Cal agrair aquí la teva col·laboració. Moltes Gràcies.

    ResponderEliminar
  2. Y espero poder leer las vivencias de las fiestas de alguno más de vosotros.
    El que sea ya comentado por alguien no quiere decir que no se pueda escribir más sobre un tema o acto...

    ResponderEliminar
  3. Paciència cap ni una...!! Ha estat un plaer llegir els teus articles i si algu ha de donar les gràcies, tant a tu com al Joan X, som nosaltres per omplir aquesta web i fer-la més entretinguda i interessant.

    Felicitats a tots dos per la tasca "redactora" que heu fet!!

    ResponderEliminar