lunes, 26 de septiembre de 2005

Les Diades Castelleres de les Festes

Diumenge 18. 12 h, plaça Font. Arrancada de la que serà una exhibició castellera a seguir en els propers anys. Amb la plaça plena de gom a gom obriren ronda la Jove de los Xiquetes de Tarragona amb un 5/8 (el 4º de la temporada), després s'encarrilaren cap el seu objectiu de la diada el 3/9f -f=folre i (c)=carregat- a on els nervis feien caure a la sortida de l'aixecador quedant tant sols carregat. Continuaren amb un intent de 4/9f que arribà fins a sisens. Com a repetició intent de 4/8a = Quatre de vuit amb l’agulla, que també va fer llenya. Els Castellers de Vilafranca (o els verds), sortiren de plaça amb la millor actuació i amb molta forma començaren amb un 3/9f, seguiren amb al 4/9f i acabaren amb el 4/8a. Remataren la feina amb un pilar de sis sense problemes. La Colla Vella Xiquets de Valls demostraren amb un bonic 4/9f, que la plaça també hi eren. Esperonats es van atrevir amb el 5/9f que va fer llenya possiblement per massa seguretat. Repetiren ronda amb el 5/8 molt treballat, i amb un 4/8a(c) acabaren la actuació. Els Xiquets de Tarragona amb un 4/8, 2/8f y 3/8 ben treballats i amb certs esforços demostrant que no desmereixien estar presents a la plaça.


Divendres 23. Diada de Santa Tecla.13 h, plaça Font. Participació modesta i sense novetats de les quatre colles de Tarragona en la diada de Santa Tecla, aquest cop amb menys públic. Es van veure castells de vuit de gama alta. Jove del Xiquetes de Tarragona obriren plaça descarregant un cinc de vuit, diuen el cinquè de aquest any. El tres de nou on la canalla es va tirar enrere amb la ajuda del públic, dona pas a un dos de vuit amb folre, tres de vuit i un intent de pilar de sis. Xiquets de Tarragona començaren la exhibició amb una torre dos de vuit amb folre defensada en força, el primer de l’any. De la llenya del cinc de vuit passaren al quatre de vuit. Finalitzaren amb el tres de nou folrat que s'enfonsà. Les altres colles, més modestament aconseguiren castells de set. Xiquets del Serrallo tiraren un quatre de set amb l'agulla descarregat sense problemes, amb menys sort un cinc de set i un tres de set descarregat per acabar. Castellers de Sant Pere i Sant Pau també anaren amb castells de set: tres de set, quatre de set i dos de sis tots descarregats sense problemes.
Cal comentar que els aficionats castellers van marxar d'hora i a la ronda dels pilars gairebé es podia comptar amb les mans el públic que restava a la espera de la fi de la diada.


Dissabte 24. La Mercè. 13 h. Plaça de les Cols. Plena de gent la plaça de les Cols i carres del voltant, la Jove comença la diada castellera de la Mercè i feren el cinc de vuit i el dos de vuit amb folre sense mes problemes. Els Xiquets, amb algunes baixes de la diada anterior, aixecaren el cinc de set i el quatre de set amb l’agulla. Serrallo anaren per el tres de sis i quatre de sis mentre que els de Sant Pere i Sant Pau també començaren amb el tres de sis y seguiren amb el quatre de sis amb l’agulla.
Per acabar, nomes tres de les colles van aconseguir arribar, de les escales de la catedral, al balcó de l’ajuntament. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no van poder acabar la travessa doncs els va caure just a la entrada de la plaça de la Font.

Joan X. i TiTo

Nota 1: les nomenglautres castelleres és poden escriure d'ambdues maneres. A l'actuació del dia 18 he utilitzat la manera més técnica i en la resta la més senzilla.

Webgrafia: http://www.webcasteller.com/ i http://www.collajove.com/

2 comentarios :

  1. L'article se l'ha currat el Joan!! que consti!! jo només he afegit els links!!
    Salut,

    ResponderEliminar
  2. Bona crònica de la diada castellera nois!
    LLegir-ho m'ha recordat lo bé que m'ho he passat aquestes festes.
    Petonets a tots!

    ResponderEliminar