miércoles, 21 de septiembre de 2005

dia 20 El Retaule

Per sort ahir vaig arribar a temps a l'homenatge als grallers i timbalers dels Xiquets de Tarragona, vaig treballar tot el dia. Va ser molt entrenyable retrobar aquells grallers que de petit haviem vist tocar la gralla rera els gegants... però déu n'hi do, fins a 51 grallers i timbalers han tocat amb la colla matalassera, dels quals 26 és van llençar a tocar un toc de castells i la 'manta al coll' o aquell 'matalasers, matalasers' al qual ens tenen acostumats després de conseguir grans fites castelleres. Admirable observar 21 grallers i 4 timbalers que durant les setmanes previes a l'homenatge van haver d'assajar de valent, ja que aixó de tocar la gralla no és cosa d'un moment i ja està.
Més tard i amb una puntualitat ja habitual, el retaule començà amb les seves notes acampanades i pausades que durant uns 23 minuts van acompanyar l'Esbart Santa Tecla en la representació de 7 quadres de la vida de Santa Tecla. Una representació de nova creació que apenes té més de 10 anys de creació i que ja sembla de tota la vida i equiparable qualitativament al tant reconegut Misteri d'Elx
"TuuUuUuUuUUUUuuUUuuuUUUuuu... uis... me haveis enCHAMpAO!" i és que realment van ser més de 10.000 persones les que van omplir la plaça de la font, jo diria que moltes més que Els Pets, i no cal dir l'èxit de la nit, a la 'Connexió Argan' a la Plaça del Rei, va ser molt menys multitudinari.
Malgrat no convencer molt el grup Chambao va omplir la plaça fins més d'una hora després de finalitzar el concert!! i és que a Tarragona ja se sap... Santa Tecla és més que gloriosa!!
Per cert, amb tantes noies i sense lligar... Ei!! que sóc solter, fester i ... 'dicharacher'!!!
No oblideu, avui café-copa-puro per un duro... dels antics! El prego amb els tres tocs de Prima o toc de Pregó!! els gegants amb la seva arrencada i el primer Amparito Roca de les festes!!! concert a la plaça dels Sedassos i la pujada i baixada de l'Aliga!!! la pujada és més intima i tant sols pels amics i coneguts!!
Tito per a http://www.pachimodul.blogspot.com/

No hay comentarios :

Publicar un comentario