domingo, 26 de marzo de 2023

14a Catalunya Cup 2023: Campió LLIGUES ADG.CAT


 

El LLIGUES ADG.CAT, equip del Club Dards Olot, s'alça guanyador de la Catalunya Cup  de Dards 2023 al vèncer la final davant del Piritoño CD La Sala A.

Puig-Reig ha estat l'epicentre darder de Catalunya aquest cap de setmana i el Pavelló ha estat l’escenari per acollir la 14a edició de la CATALUNYA CUP de dards. Agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Puig-Reig i del Club Dards La Xarxa que han fet possible que la competició hagi estat un éxit.

Aquesta edició, serà recordada per coincidir amb el 40è aniversari del Club Dards La Xarxa, el degà dels dards catalans, i per superar el rècord de participació amb 26 equips participants amb prop de 200 esportistes, el que suposa globalment un increment de participació del 25% respecte la temporada anterior..

La Catalunya Cup es caracteritza pel seu format de joc un round robin d’equips mixtes una condició cabdal que revalora els dards femenins i amés és oberta a tots els esportistes (federats o no). Una edició més s'han superat el centenar d'esportistes participants arribats d’arreu de Catalunya on tots els principals clubs catalans hi han estat representats.

La competició s'ha desenvolupat en un total de 20 línies de tir + 4 d'escalfament. La primera fase de la competició es va disputar en format lligueta, tots contra tots, on cada partit es jugava al millor de 25 jocs al 501 sortida en doble i els dos equips amb millor diferencial de jocs guanyats/perduts per partit es van classificar per al quadrant del Top-16 final.

Els equips que s'han classificat per al quadrant final són:

Al Grup A en primer lloc l'ha ocupat el CD Baix Camp amb un diferencial de +11, de jocs guanyats perduts, el CD Baix Camp ha quedat primer amb dues victòries. En segon lloc el CEDSAB amb +5 amb un victòria sobre el 3er, el Riders EF (-16).

Al Grup B en primer lloc ha estat pel Tonys Palafrugell (+5) que ha guanyat els dos partits. El segon lloc ha estat per al CD Guardiola ( 0) que ha guanyat un partit i globalment ha guanyat i perdut els mateixos jocs. El tercer lloc ha estat per al Goyos Family (-5).

Al Grup C en primer lloc s’ha classificat el CD Viladecans (+16) guanyant els dos enfrontaments, el segon lloc per al Piritoño La Sala B (-2) amb una victòria sobre el cuer del grup, el CD Xup (-14).

El Gup D  era un grup amb quatre equips. El primer lloc l’ha assolit el Llagostera Dards (+15) que ha guanyat en totes les rondes. EL segon lloc el Catacracks Team (+11) amb dues victòries. Han tancat la classificació el CD Tarragona (-9)  amb una victòria sobre l’ Esplugues CD (-17) que ha tancat el grup.

Al Grup E va ser el més emocionant el Lligues Adg.cat (+7) va quedar primer guanyant els dos partits. La lluita pel segon lloc va ser renyida, el Piritoño La Sala A (-2) en el darrer partit i punt es  va classificar-se al guanyar davant del CD Terrassa (-5) que va quedar en tercer lloc.

Al Grup F la primera plaça va ser per a l’equip Socios CD Terrassa (+9), que va guanyar els dos partits. El segon lloc va ser pel Riera-2 (+4) amb una victòria sobre el Cossetans Elena (-13) que va ser rellevat al tercer lloc.

Al Grup G en primer lloc s’hi va classificar el CD Goyos St. Boi (+15) amb els dos partits al sac. El segon lloc es va resoldre al darrer partit on el New Central Park Terrassa (+4) va guanyar al Cedsab-Riera-2 (-19) que va tancar el grup

Al Grup H,  un altre grup amb quatre equips on els locals, el CD La Xarxa (+14) va guanyar els tres partits. El CD Chaves ( 0) va guanyar dos partits sobre els cuers del grup que van ser el 3er CD Goyos (-7) i el 4rt classificat e l Cossetans CD (-7) on l’enfrontament directe el va guanyar el CD Goyos.

Tots els resultats de la fase de grups es poden consultar aquí.

Un cop finalitzada la fase grups es va iniciar amb la segona fase que es jugava per primer cop en un quadrant amb 16 equips amb eliminació directe. Els equips van quedar emparellats per sorteig i algun equip guanyador de grup quedava eliminat.
Alguns partits es van resoldre còmodament mentre d’altres es van decidir jugant gairebé tots els punts. Els equips eliminats en aquesta ronda i que van quedar en 9è lloc són el CD Viladecans, New Central Park Terrassa, el Piritoño CD La Sala B, el Tonys Palafrugell, el Cedsab, el Llagostera Dards, el CD Baix Camp i el Riera-2.

Als quarts de final hi va haver partits molt més igualats. El Lligues  Adg.cat va guanyar 13-10 al CD La Xarxa. El Catacracks Team guanyà 4-13 als companys de club del Socios CD Terrassa. El CD Chaves va seguir amb bon ritme guanyant 13-10 al CD Guardiola i el darrer partit de quarts de final el Piritoño CD La Sala A guanyava 12-13 al CD Goyos St Boi.

Sense pausa es van iniciar la semifinal on el Lligues Adg.cat va guanyar 13-6  al Catacracks Team i per la part inferior del quadrant el Piritoño La Sala A guanyava 13-10 al CD Chaves.

LA FINAL. El Piritoño CD La Sala A es classificava per a la seva sisena final, mentre el Lligues Adg.cat  era la seva quarta final d’una Catalunya CUP.
El partit va ser molt igualat fins al 8-8, moment en el qual el Lligues Adg.cat s’avançava al marcador fins acabar guanyar per 13-11. Segona vegada que l’equip del CD Olot guanya la Catalunya CUP, aquest cop amb molta més participació que en les edicions anteriors.
 

Quadrant final amb els 16 millors equips de la Catalunya Cup 2023


Classificació final i estadístiques:



1er LLIGUES ADG.CAT -CD Olot-
2on PRITOÑO CD LA SALA A -Piritoño CD-
3er CATACRAKS TEAM -CD Terrassa-
3er CD CHAVES
5è CD LA XARXA
5è SOCIOS CD TERRASSA
5è CD GUARDIOLA
5è CD GOYOS SANT BOI
9è CD Viladecans
9è CD New Central Park Terrassa
9è Piritoño CD La Sala B
9è Tonys Palafrugell
9è CEDSAB
9è Llagostera Dards
9è CD Baix Camp
9è Riera-2
17è CD Goyos -7 (2,33 per partit)*
18è Cossetans CD -7 (2,33 per partit)*
19è Goyos Family -5 (-2,5 per partit)
20è CD Terrassa -5 (-2,5 per partit)
21è CD Tarragona -9 (-3 per partit)*
22è CD Esplugues -17 (-5,66 per partit)*
23è Cossetans CD -13 (-6,5 per partit)
24è CD Xup -14 (-7 per partit)
25è Riders E.F. -16 (-8 per partit)
26è Cedsab-Riera-2 -19 (-9,5 per partit)

Els equips eliminats a la fase de grups queden classificats per la mitjana de la diferència de jocs guanyats i perduts per partits jugats, és a dir, la diferència de jocs guanyats/perduts entre el nombre de partits jugats, ja que hi ha grups amb tres equips i grups que hi ha hagut quatre equips (que hem marcat amb *).

Les dades de la 14a Catalunya Cup. A la competició hi van participar 26 equips i 199 esportistes, 171 homes i 28 dones. El joc es va iniciar sobre les 10:30 i va finalitzar a les 1:30h, en total quinze hores on no va parar el ritme de joc. A la fase de grups es van jugar 631 jocs en 30 partits, una mitjana aproximadament de 21 jocs per partits. Al quadrant final es van jugar 319 jocs i 15 partits, una mitjana de 21,26 jocs per partit. En números globals un total de 45 partits i 950 jocs.



Si te ha gustado la noticia compartela en Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario