domingo, 10 de marzo de 2019

12a CATALUNYA CUP 2019: CD Baix Camp 1 Campió

El CD Baix Camp 1, de Reus, s'alça guanyador de la 12a Catalunya Cup al vèncer en una èpica final davant del Piritoño CD, de Malgrat de Mar al punt de desempat per 13-12.


Terrassa ha estat l'epicentre darder de Catalunya aquest cap de setmana i la Sala Polivent de Can Jofresa a Terrassa ha estat l’escenari per acollir la 12a edició de la CATALUNYA CUP de dards més solidària de la història. I es que tots els beneficis recaptats, 1.123 Euros han anat destinats a la investigació contra el càncer infantil amb la col·laboració de la Policia Municipal de Terrassa i la seva campanya #DaleCandela.

La Catalunya Cup es caracteritza pel seu format de joc un round robin d’equips mixtes una condició cabdal que revalora els dards femenins i amés és oberta a tots els esportistes (federats o no). Una edició més s'han superat el centenar d'esportistes participants arribats d’arreu de Catalunya on tots els principals clubs catalans hi han estat representats.
La competició s'ha desenvolupat amb un total de 14 línies de tir. La primera fase de la competició es va disputar en format lligueta on cada partit es jugava, tots contra tots, al millor de 25 jocs al 501 doble out i els dos equips amb més jocs a favor es classificarien per a la fase final. Competició molt igualada i des de la primera ronda es va començar a veure la gran qualitat dels equips participants en aquesta edició, i en especial en algun grup amb molts equips favorits.

Al Grup A l’equip La Xarxa de Puig-Reig va ser el clar dominador al guanyar els seus tres partits. El segon lloc va ser per al CD Chaves de Pallejà, que amb dues victòries i una derrota 10-13 davant de La Xarxa va situar-se en segon lloc. Els tercers van ser el Cedsab Casats, de Sant Andreu de la Barca, que van guanyar un únic partit contra el Cossetans Tgn de Tarragona per 2-13 que va ocupar la darrera plaça sense cap victòria. Un grup on el segon lloc va ser lluitat fins al darrer partit.

Al Grup B el CD Olot va ser el clar dominador guanyant amb certa comoditat els seus partits, la excepció va ser la victòria 10-13 davant del Cossetans CD, de Tarragona, que va ocupar el segon lloc amb dues victòries i una derrota. El tercer lloc va ser pel CD Tarragona que va sumar una única victòria sobre Dragons Team. Un grup més que amb els jocs sumats per victòries i els pocs jocs en contra van ser suficients per decidir les posicions finals.

El Grup C va ser el més igualat de tots on el Terrassa va guanyar els tres partits assolint 39 jocs a favor. El segon lloc va estar molt lluitat i no es va decidir fins el darrer partit. El Viladecans amb dues victòries i una derrota per la mínima 12-13 davant del Terrassa va sumar 38 jocs a favor, mentre el CD Baix Camp 2 va sumar-ne 35 amb una victòria i perdent 11-13 contra el Terrassa i el Viladecans. Aquest grup el va tancar el Guardiola, de Manresa que no va sumar cap victòria.

El Gup D amb tres equips el CD Baix Camp 1 va  sumar les tres victòries i el Piritoño CD dues classificant-se per al quadrant final, mentre el Cedsab Solters no va assolir guanyar cap partit.

La segona fase de la competició es jugava a ko directe on els equips van quedar emparellats per sorteig. El Piritoño CD va guanyar 13-8 al CD Terrassa, l’actual líder de la Lliga Catalana no va poder seguir endavant a la Cup. El Viladecans va guanyar 13-7 al CD Olot que sense alguns dels seus grans jugadors va arribar al quadrant final. Per la part baixa del quadrant el CD Chaves va vèncer 7-13 al Cossetans CD, amb un molt bon paper dels de Tarragona que l’any vinent molts clubs ja esperen que pugi a la Divisio d’Honor. Per la seva part el CD Baix Camp va vèncer còmodament a la CD La Xarxa per 3-13.

Les semifinals creuava dos equips de la Divisió d’Honor amb dos equips de la “Lliga dels divendres”. El Piritoño CD i el CD Baix Camp 1 que van saber guanyar 13-4 respectivament contra el CD Viladecans i CD Chaves, que van fer un gran campionat quedant-se a les portes de la final en una maratoniana jornada i que esperem també s’uneixin a la Divisió d’Honor la propera campanya.

LA FINAL. El Piritoño CD es classificava per a la seva quarta final, mentre el CD Baix Camp 1 era la seva primera final com a Baix Camp, ja que en la seva etapa anterior com a Ciutat de Reus, al 2013 també van classificar-se per la final de la CUP.

El partit va començar dominat clarament pels de Reus, que van anar per davant del marcador durant gran part del partit, però els de Malgrat de Mar volien sumar la seva segona CUP i poc a poc van anar escurçant les distàncies. Al tram final els de Reus seguien per davant 12-10, però van cedir dos punts de partit. Amb el 12-12 al marcador era el torn de Gabi Olivé per part del CD Baix Camp i de Núria Plaza per part del Piritoño CD. Els nervis eren evidents entre els dos esportistes ja que el seu punt valia guanyar la Catalunya Cup. A la cinquena tirada en Gabi es quedava amb 127 punts de resta, mentre la Núria tenia 279 punts desprès de tres primeres tirades fluixes. A la sisena tirada en Gabi no va tancar el joc i es va quedar amb 50 de resta, mentre Núria encara quedava fora de tancada amb 196. El jugador de Reus, molt nerviós va fallar el segon dard deixant-se 35 de resta, una errada que va aprofitar Núria que es va deixar 136 punts per acabar... però en Gabriel Olivé del CD Baix Camp  amb 3 i doble 16 va sumar el punt final que va donar la primera victòria a la Catalunya Cup per un equip de Reus. Una final molt emocionant que va fer vibrar als més de 60 esportistes que van omplir la sala per gaudir de la gran final d’una gran competició.

La Catalunya Cup 2019 d'aquest any va durar quasi deu hores, es van jugar 398 legs jugats en 28 partits, amb 85 homes i 22 dones (veure més estadístiques aquí). Una edició més el nivell dels participants ha estat globalment més alt, i es que els dards catalans segueixen en un bon moment de forma que queda reflectit a les estadístiques, quan els esportistes assoleixen un major nombre de llançaments màxims i de tancades de joc de més de 100 punts. Un cop més la Catalunya Cup ha estat una gran jornada dardera que ha estat possible gràcies a tots els participants, a la col·laboració excel·lent de l’Ajuntament de Terrassa, la Policia Municipal de Terrassa, el CD Baix Camp amb l’streaming (veure vídeo) i tot l’equip organitzatiu de la FCD que han fet possible que aquesta sigui la millor Catalunya Cup celebrada fins ara. Teniu disponibles més de 200 fotos aquí.
Tots els resultats. Resultats fase de grups:

GRUP A
COSSETANS TGN 2-13 CEDSAB CASATS
CD CHAVES 10-13 LA XARXA
COSSETANS TGN 0-13 LA XARXA
CEDSAB CASATS 7-13 CD CHAVES
COSSETANS TGN 3-13 CD CHAVES
CEDSAB CASTAS 7-13 LA XARXA

GRUP B

COSSETANS CD 10-13 CD OLOT
CD TARRAGONA 13-8 DRAGONS TEAM
DRAGONS TEAM 6-13 COSSETANS CD
CD OLOT 13-5 CD TARRAGONA
COSSETANS CD 13-9 CD TARRAGONA
CD OLOT 13-1 DRAGONS TEAM

GRUP C
BAIX CAMP 2 11-13 CD TERRASSA
CD VILADECANS 13-7 CD GUARDIOLA
BAIX CAMP 2 11-13 CD VILADECANS
CD TERRASSA 13-4 CD GUARDIOLA
BAIX CAVMP 2 13-4 CD GUARDIOLA
CD TERRASSA 13-12 CD VILADECANS

GRUP D

CEDSAB SOLTERS 2-13 BAIX CAMP 1
CEDSAB SOLTERS 6-13 PIRITOÑO CD
BAIX CAMP 13-3 PIRITOÑO CD
En cada grup, els dos equips amb més jocs a favor, pasen al quadrant final de la Catalunya Cup 2019 (sombrejats en groc):
Quadrant final amb els 8 millors equips de la Catalunya Cup 2019
VUITENS DE FINAL
CD TERRASSA 8-13 PIRITOÑO CD
CD OLOT 7-13 CD VILADECANS
COSSETANAS CD 7-13 CD CHAVES
CD LA XARXA 3-13 CD BAIX CAMP 1
SEMIFINAL
PIRITOÑO CD 13-4 CD VILADECANS
CD CHAVES 4-13 CD BAIX CAMP 1
FINAL
PIRITOÑO CD 12-13 CD BAIX CAMP 1

Si te ha gustado la noticia compartela en Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario