lunes, 12 de marzo de 2018

Catalunya Cup 2018: Campió del CD Aigüestoses

El CD Aigüestoes, de Sant Andreu de la Barca, s'alça guanyador de la Catalunya Cup al vèncer en una èpica final davant del Piritoño CD, de Malgrat de Mar.
Ripoll ha tornat a ser l'epicentre darder i el Centre Cultural Eudald Graells n’ha estat l’escenari per acollir la 11a CATALUNYA CUP de dards. La competició, organitzada per la Federació Catalana de Dards, ha comptat aquest any amb la col•laboració del Club Dards Ripoll i del Lligues Adg.cat, i la col·loració espcial de NRD Multurimeda. La Catalunya Cup és un torneig de dards punta d'acer, es caracteritza pel seu format de joc un round robin d’equips mixtes, essent obligatori que com a mínim hi hagi una jugadora titular en tots els partits, una condició cabdal que ha revaloritzat els dards femenins.
La finalitat de la Catalunya Cup es passar un bon dia de dards i permetre als clubs rodar tots els seus esportistes i provar futurs fitxatges per incrementar les seves plantilles. Una edició més s'han superat el centenar d'esportistes participants arribats d’arreu de Catalunya on tots els principals clubs catalans hi han estat representats.

La competició s'ha desenvolupat amb un total de 14 línies de tir. La primera fase de la competició es va disputar en format lligueta on cada partit es jugava, tots contra tots, al millor de 25 jocs al 501 doble out. Des de la primera ronda ja es va començar a veure la gran igualtat i qualitat dels equips participants en aquesta edició.

Al Grup A va ser molt emocionant i fins al darrer partit de la fase grups no es va decidir el guanyador. El CD Olot es va classificar en primer lloc després de guanyar dos dels tres partits i amb millor diferència de sets a favor. El segon lloc va ser per al CD Ripoll que malgrat igualar els registres olotins va sumar més jocs perduts. El tercer lloc va ser per al CD Terrassa que es classifica com un dels millors tercers per a la següent fase, i en quart lloc el CD Guardiola, de Manresa, que sense guanyar cap partit ha estat el que pitjor coeficient de jocs guanyats ha tingut.
Al Grup B l'Aigüestoses va ser el clar dominador guanyant amb comoditat els seus partits, el segon lloc ha estat pel Baix Camp A, de Reus, que només ha perdut davant dels líders convertint-se els dos equips d'aquest grup que han superat la fase de grups. La Xarxa, del club degà dels dards de Catalunya, ha quedat rellevat al tercer lloc, mentre el Palafrugell B amb cap victòria ha quedat en darre lloc.

El Grup C amb cinc equips ha estat el més renyit de tots on el Piritoño CD ha guanyat tots els partits, només patint el partit contra el Baix Camp B que ha acabat ocupant la segona plaça. El tercer lloc ha sigut per al Palafrugell A que com a millor tercer ha accedit a al fase final. En aquest grup han quedat eliminats el CD Esplugues, d'Esplugues de Llobregat, que ha guanyat dos partits i torna a fer un bon paper en un campionat nacional. El cuer ha estat ell Dards Atlètic Olot que no ha assolit guanyar cap partit.

La segona fase de la competició es jugava a ko directe on els equips van quedar emparellats en que serien els quarts de final. La majoria dels millors guanyadors de grup van imposar-se en els seus partits respectius menys el CD Olot que va perdre per la mínima 12-13 davant el Baix Camp A.

Ja a les semifinals el Piritoño CD va vèncer en un partit que va ser molt igualat fins el 10-10 on el Baix Camp A va errar pocs dards a doble, però suficients per a que els de Malgrat de Mar acabessin guanyant per 10-13 i seguir lluitant per revalidar el títol final. Per altra banda l’Aigüestoses va guanyar al Palafrugell per 13-4 repetint encreuament i resultat que l'any passat.
El Piritoño i l’Aigüestoses van protagonitzar per tercer any consecutiu la final de la Catalunya Cup, una mostra més que segueixen essent els dos clubs més complerts i que han sapigut mantenir l'alt nivell de competieició. 
El partit va començar dominat clarament pels de Malgrat de Mar que posar contra les cordes als de Sant Andreu de la Barca que amb un 6-8 desfavorable van començar a igular el marcador per acabar la remuntada i guanyar per 10-13. Amb aquests resultat el CD Aigüestoses es proclama campió de la 11a Catalunya Cup i assoleix la seva cinquina corona, mantenint-se com l'equip que mes vegades l'ha guanyat. la Catalunya Cup d’Equips de dards.
La Catalunya Cup d'aquest any va durar quasi onze hores, és van jugar un total de 573 jocs i 29 partits amb un total de 13 equips participants.  Aquesta edició el nivell dels participants ha estat globalment més alt, i es que els dards catalans passen per un bon moment de forma que queda reflectit a les estadístiques, quan els esportistes assoleixen un major nombre de llançaments màxims i de tancades de joc de més de 100 punts. Un cop més la Catalunya Cup ha estat una gran jornada dardera que ha estat possible gràcies a tots els participants, a la col·labroació excel·lent del CD Ripoll i de l'organització.

Tots els resultats:
GRUP A
Ronda 1

CD Olot 11-13 Ripoll
CD Terrassa 13-8 CD Guardiola
Ronda 2
CD Olot 13-3 CD Terrassa
CD RIpoll 13-9 CD Guardiola
Ronda 3
CD Olot 13-4 CD Guardiola
CD Ripoll 10-13 CD Terrassa

GRUP B
Ronda 1
Palafrugell B 6-13 Baix Camp A
Aigüestoses 13-3 CD La Xarxa
Ronda 2
Palafrugell B 1-13 Aigüestoses
Baix Camp A 13-8 CD La Xarxa
Ronda 3
Palafrugell B 4-13 CD La Xarxa
Baix Camp A 13-9 Aigüestoses

Grup C
Ronda 1
Palafrugell A 13-12 Baix Camp B
Dards At. Olot 8-13 Esplugues CD
Ronda 2
Piritoño CD 13-7 Baix Camp B
Palafrugell A 13-2 Dards At. Olot
Ronda 3
Piritoño CD 13-3 Esplugues CD
Palafrugell A 12-13 Piritoño CD
Ronda 4
Baix Camp B 13-3 Esplugues CD
Piritoño CD - Dards At. Olot
Ronda 5
Baix Camp B 13-5 Dards At. Olot
Esplugues CD - Palafrugell A

QUADRANT FINAL:
Quarts de final - Last 8
CD Olot 12-13 Baix Camp A
Piritoño CD 13-7 CD Terrassa
Aigüestoses 13-7 Baix Camp B
CD Ripoll 10-13 Palafrugell A

Semifinal - Last 4
Baix Camp A 10-13 Piritoño CD
Aigüestoses 13-4 Palafrugell A

Final
Piritoño CD 10-13 Aigüestoses


CLASSIFICACIÓ:

1er Aigüestoses CD
2on Piritoño CD
3er Baix Camp A
       Palafrugell A
5è CD Olot
       CD Ripoll
       CD Terrassa
       Baix Camp B
9è CD La Xarxa
10è Esplugues CD
11è CD Guardiola
12è CD Palafrugell B
13è Dards At Olot


Si te ha gustado la noticia compartela en Facebook

No hay comentarios :

Publicar un comentario