lunes, 5 de octubre de 2015

25è Campionat de Catalunya:
Daniel Zapata i Iolanda Riba
Campions de Catalunya 2015

La  segona jornada del 25è Campionat de Catalunya de Dards, que s’ha celebrat al pavelló municipal d’esports de Puig-Reig ha coronat els Campions de Catalunya 2015: Daniel Zapata i Iolanda Riba.

El diumenge ha estat el torn de les competicions individuals i parelles on novament s’ha pogut comprovar que el nivell dels esportistes catalans segueix en línia ascendent. L’Individual Masculí s’ha desenvolupat en un quadrant de 64 esportistes i el quadre femení en un quadrant de 8 esportistes. Un any més la participació masculina s'ha incrementat un 15%, fet que denota un cop més la bona feina feta des de la Federació Catalana de Dards.

INDIVIDUAL FEMENÍ
El quadre femení que va comptar amb la participació de Iolanda Riba, que defensava el títol guanyant 4-0 a Pepi del Pozo a quarts de final. També Núria Plaza guanyava davant Maria del Mar Flores amb certa facilitat, 4-1. Partits molt més renyits van ser el de la Loli Picón que va guanyar 1-4 sobre Zaida Picas i el que va jugar Elena Bueno davant Aida Aguadé per 4-2 on el resultat no mostra la gran igualtat a l'hora de tancar els jocs.
A la semifinals vam gaudir d'un gran duel entre Iolanda Riba i Núria Plaza, La jugadora de Terrasa, Núria, es va avançar a l'inici del partit, però la jugadora de Cambrils, Iolanda, va reaccionar i remuntar el partit per acabar guanyant 4-2 i classificar-ser per la final. A l'altre semifinal Elena Bueno, de Tarragona, va començar amb bon peu avançant-se al marcador 1-3, un avantatge còmode per acabar resolent el partit 2-4 davant Lili Picón, de Terrassa.
La final, amb jugadores del Camp de Tarragona, amb Iolanda Riba de Cambrils, defesant el títol i Elena Bueno de Tarragona. L'inici de la final va ser molt igualat on ambdues jugadores va arribar a tancament alhora, però Iolanda va clavar el dard a doble en les dues primeres partides per un 2-0 al seu favor. Al tercer joc Iolanda va baixar el marcador amb més rapidesa, aprofitant les irregularitat de Elena, per seguir amb un 3-0. El següent joc va tornar a iniciar-se molt igualat en les primeres tirades, però Iolanda Riba de va treure de nou l'avantatge amb dues bones tirades per assolir primera el doble i fer-se amb el partit per proclamar-se Campiona de Catalunya, per tercer cop consecutiu.  Amb aquesta victória Iolanda Riba es classifica per al Masters Mundial 2016.
Destacar també la predisposició de les jugadores assistens per completar el quadrant. Per altra banda, Iolanda Riba i la Núria Plaza, que han fet un molt bon torneig les podrem seguir aquesta mateixa setmana al Masters Mundial 2015.
INDIVIDUAL MASCULÍ
A la primera ronda s’ha començat a gaudir ja de l’ excel·lent moment de forma dels esportistes catalans i han quedat eliminats esportistes del Top10 del rànquing Destí Winmau 2015.
A la segona ronda ja hi ha hagut la primera sorpresa on en Gabriel Olivé ha guanyat 4-0 sobre en Carles Arola, que defensava títol de campió de Catalunya. També han quedat fora per la mínima en uns partits molt emocionants en Rafael Perea, David Garcia, Jordi Vázques, Francisco Caparros i Roque Soto, que no ha pogut revalidar la magnífica tercera posició de l'any passat.
A la tercera ronda Antonio Muñoz, campió nacional el 2013, va quedar eliminat per 4-2 davant Xavier González Cruz.
Ja als quarts de final s'han quedat a les portes de la fase final a l'escenari en Hilari Pons per 3-4 davant en Beltran Borjas, essent el jugador local que ha obtingut millor resultat. Per la seva part en Gabriel Olivé i Raul Invernon perdien per 0-4 davant Xavier González i Daniel Zapata, duent a terme un excel·lent torneig. En Pere Grau ha estat el darrer en quedar-se amb la mel als llavis i ha cedit 4-2 davant en José Sánchez.
Les semifinals es van celebrar a la diana principal on en Xavier González i Daniel Zapata, ambdós esportistes de l'Aigüestoses CD van guanyar 4-2 davant en Bertan Borjas i José Sánchez respectivament. Destacar la gran evolució d'aquests dos jugadors de Manresa i Palafrugell que ens van deixar bones partides.
La gran final la van disputar en Xavier González Cruz i Daniel Zapata en un partit molt emocionant. Un inici molt igualat amb 1-1 i 2.2, En Daniel va agafar avantatge amb 4-2, però en Xavier va reaccionar i va empatar el partit que es va resoldre en el definitiu joc de desempat. En Daniel Zapata va ser el primer en arribar a tancament i va clavar el dard a doble per a proclamar-se per primera vegada Campió de Catalunya de Dards i es classifica per al Masters Mundial 2016.
Amb el Campionat de Catalunya en Carles Arola, Raul Invernon, Juan Robles i Oscar Valenzuela han fet un molt bon entrenament per afrontar aquesta setmana el Masters Mundial 2015.


Resultats i quadrants:


Resultats del quadre femení:
Last 8
Pepi del Pozo 0-4 Iolanda Riba
Núria Plaza 4-1 Maria del Mar Flores
Zaida Picas 1-4 Loli Picón
Elena Bueno 4-2 Aida Aguadé
Les perdedores queden en 5a posició

Semifinal
Iolanda Riba 4-2 Núria Plaza
Loli Picón 2-4 Elena Bueno
Les perdedores queden en 3a posició
Final
Iolanda Riba 4-0 Elena Bueno
La perdedora és Sots-Campiona de Catalunya
La guanyadora és Campiona de Catalunya  + accèssit al World Masters 
Resultats del quadre masculí:
1a Ronda Last-64
Antonio Muñoz Ramos 4-3 Crístofer Fernández
Gabriel Olivé 4-3 Carles Lamela
Sergio Garrido 1-4 Òscar Vera
Javier Velasco 4-0 Antonio Chaves
Raul Invernon 4-2 Josep Arimany
Els perdedors queden en 33a posició
2a Ronda Last-32
Ignasi Basullas 2-4 Beltran Borjas
Rafael Perea 3-4 Juan Manel Dominguez
David Garcia 3-4 Rafael Gutierrez
Hilari Pons 4-3 José Duran
Xavi González Cruz 4-1 Mohamed Benalí
Antonio Muñoz Ramos 4-0 Gabriel Estirado
Gabriel Olivé 4-0 Carles Arola
Alex Mira 4-3 Francisco Caparrós
Daniel Zapata 4-0 Marcos Martínez
Enric Cid 1-4 Òscar vera
Javier Velasco 1-4 Raul Invernon
Avelino ALmazán 0-4 Josep Maria Garcia
Antonio Muñoz Pinto 2-4 José Sánchez Martínez
Jesús Garcia Heredia 4-3 Jordi Vázquez
Marc Costa 4-3 Roque Soto
Pere Grau 4-0 Domingo López
Els perdedors queden en 17a posició
3a Ronda Last-16
Beltran Borjas 4-2 Juan Manel Dominguez
Rafael Gutierrez 0-4 Hilari Pons
Xavi González Cruz 4-2 Antonio Muñoz Ramos
Gabriel Olivé 4-0 Alex Mira
Dani Zapata 4-2 Òscar Vera 
Raul Invernon 4-0 Josep Maria Garcia
Jesus Garcia Heredia 3-4 José Sánchez Martínez
Marc Costa 0-4 Pere Grau
Els perdedors queden en 9a posició

4a Ronda Last-8
Bertran Borjas 4-3 Hilari Pons
Xavi González Cruz 4-0 Gabriel Olivé
Dani Zapata 4-0 Raul Invernon
José Sánchez Martínez 4-1 Pere Grau
Els perdedors queden en 5a posició

Semifinal
Bertran Borjas 2-4 Xavier González Cruz
Daniel Zapata 4-2 José Sánchez
Els  perdedors queden en 3a posició 
Final
Xavier González Cruz 4-5 Daniel Zapata
El perdedor queda sots-campió de Catalunya 
El guanyador es proclama Campió de Catalunya + accèssit al World Masters 
Les fotos de la competició les podeu trobar a la galeria: 

No hay comentarios :

Publicar un comentario