lunes, 19 de mayo de 2014

Destí Winmau: Resultats 4rt Open

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el 4rt Open del Destí Winmau, competició mixta en format rànquing on els participants sumen punts per cada partit guanyat i on els millors esportistes masculins i femenins es classificaran, al final del sisè puntuable, per a participar al Masters Mundial. L'anomenat Winmau World Masters és una de les competicions més antigues i prestigioses que es celebren a nivell mundial i on només hi participen els Campions Nacionals, de prop de 80 països, i els esportistes classificats en els diferents Oberts i Classificatoris que organitzen les Federacions membres de la Federació Mundial, la World Darts Federation.

El quart puntuable de la Federació Catalana de Dards s'ha celebrat a la seu del Club Dards La Xarxa, a Puig-Reig, el club degà dels dards catalans amb una dilatada trajectòria, on a més ha acollit el lliurament de Diplomes i de la Copa de la Lliga Catalana al Palafrugell Club de Dards, que fou campió de la darrera edició de la Lliga de Dards.

L'Open, que es juga a KO directe, ha comptat amb una bona participació i hem pogut gaudir dels millors esportistes del moment. El gran nivell que estan assolint els esportistes federats en les competicions regulars va ser patent ja des de la primera ronda de la competició on no hi havia cap rival assequible.

El primer partit va finalitzar amb la eliminació d'en Òscar Valenzuela (del Palafrugell CD), esporstista guanyador del Segon Open d'aquesta edició, que va perdre 4-3 davant d'Hilari Pons (del Club Dards La Xarxa). Un altre Top10 va quedar eliminat també a la primera ronda, el Campió de Catalunya, en Toni Muñoz (Palafrugell CD) va ser derrotat 3-4 per en Gabriel Olivé (de l'Esplugues CD), per la seva part Loli Cascales (CD Acció Senegal) i sots-campiona de Catalunya, també va caure eliminada davant en Jesús Garcia (CD Piritoño) per 4-1.

Molts llançaments màxims de 180 punts, partides amb només 11, 12 o 13 dards, i altres tirades de tancament de partida, van ser els protagonistes durant tota la competició, on l'error d'un sol dard o l'errada en el llançament a doble podia fer perdre el joc als esportistes participants.

A la segona ronda, setzens de final, també van ser eliminats alguns esportistes del Top10 com en Javier Velasco (del Piritoño CD) i en Josep Arimany (del ADG.cat). Però els grans protagonistes de del Destí Winmau, per haver protagonitzat ja dues finals, en Juan Robles (del Palafrugell Club Dards) i en Carles Arola (del Piritoño Club de Dards) seguien avançant rondes amb certes dificultats.

A la final de quadrant, que suposava la semifinals de l'Obert, es van creuar els companys de Piritoño Club de Dards, en Jesús Garcia i en Carles Arola un partit entre dos esportistes que entrenen junts i es coneixen totes les estratègies. En Jesús va iniciar amb avantatge al marcador, però un cop més en Carles el va superar deixant el marcador 4-2 al seu favor, i accedint així a la seva tercera final d'aquesta temporada.

A l'altre quadrant el jugador local en Hilari Pons (CD La Xarxa) es va enfrontar amb Juan Robles (Palafrugell CD) en un partit on el jugador de Puig-Reig no va estar encertat amb el llançament a doble, fet que va ser aprofitat per en Juan Robles que amb un 4-0 accedia també a la seva tercera final.

Així doncs els mateixos protagonistes que a les finals del primer i tercer obert es repetia en aquest quart puntuable. En Juan Robles va agafar un petit avantatge guanyant els dos primers jocs al 501 doble out, però en Carles Arola va reaccionar i va encertar el doble als dos següents jocs per igualar el partit 2-2. Al cinquè joc novament en Robles s'avançà al marcador amb un doble 4 i en Arola va aprofitar l'errada a doble del seu rival per fer un doble 20 que li donava de nou l'empat 3-3. La partida definitiva s'inicià molt igualada i ambdós esportistes van anar abaixant els marcadors gairebé amb les mateixes puntuacions, però el primer a clavar el dard a doble fou en Juan Robles del Palafrugell CD que li permet mantenir el liderat a la classificació general seguit d'en Carles Arola a només dos punts de diferència.

Una jornada de dards molt intensa on de nou es fa patent el gran moment que està vivint aquest esport. La propera gran cita del Destí Winmau serà a Palafrugell el proper 21 de juny.

Resultats finals:
Quarts de final:
Fernando Gavilán 1-4 Carles Arola
Gabriel Olivé 1-4 Jesús Garcia
Hilari Pons 4-2 Àngel Rodríguez
Raul Invernon 2-4 Juan Robles
Perdedors 5 punts

Semifinals
Hilari Pons 0-4 Juan Robles
Carles Arola 4-2 Jesús Garcia
Perdedors 6 punts

Final
Juan Robles 4-3 Carles Arola
Guanyador 9 punts, perdedor 7 punts

No hay comentarios :

Publicar un comentario