martes, 17 de julio de 2012

CATALUNYA CUP: Història, 1a. part

Aquesta setmana es celebra la CATALUNYA CUP d'Equips, competició que un any més intentarem informar on-line des de Darderosdetarragona.com amb els nostres col·laboradors, és per això també que us fem una mica de resum de la història d'aquesta competició, les seves edicions, guanyadors i seguiments que hem fet des del nostra portal d'informació dardera.

La CATALUNYA CUP del 2006

L'any 2006, els dies 1-2 d'abril, es va celebrar la I CATALUNYA CUP per Equips (dards punta d'acer), la seu va ser al Pavelló Polisportiu de Puig-Reig (Berguedà) i en total van participar 13 equips.

El guanyador de la primera edició fou el C.E.D.S.A.B., Club Esportiu de Dards Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) que a la partida final va guanyar al vigent campió de Lliga i el favorit en totes les tertúlies i previsions.

Si observeu la classificació reconeixereu clubs que encara estan actius i d'altres que ja han desaparegut:

La crónica de la final:

El C.E.D.S.A.B. de Sant Andreu de la Barca es va proclamar campió de la 1a edició de la Copa de Catalunya després d'una renyida recta final on va guanyar al campió de lliga de 1era divisió,el CD Montcada i Reixac A per el resultat de 5/3. La superioritat del conjunt del Baix Llobregat es va evidenciar en el primer partit de la final amb un Montcada A salvant in extremis el primer punt de partit  que va anar a favor del C.E.D.S.A.B. en l’última partida de parelles.

El partit definitiu va començar amb victòria de Jose Escudero (CEDSAB) davant Jesús Garcia (CD Montcada i Reixac A) per 2-1.Carlos Rodríguez (CD Montcada i Reixac A) va esser l’encarregat de posar la igualtat al marcador després guanyar Ramon Matamoros (CEDSAB) per 2-0,establint el 1-1 al marcador provisional. Francisco Solis (CEDSAB) va trencar l’empat després de guanyar Daniel Martínez (CD Montcada i Reixac A) per 2-1; mentrestant, el seu company Manuel Horrillo (CEDSAB) guanyava a Angel Porras (CD Montcada i Reixac A) 2-0 per situar un marcador de 3-1. El CD Montcada i Reixac A va reaccionar a la quarta partida mitjançant Eusebio Calero que va guanyar Manuel Linares (CEDSAB) per 2-0, deixant el marcador en 3-2 i tot per decidir.

El punt mes decisiu del partit va esser sens dubte el que varen disputar Josep Santonja per part del CD Montcada i Reixac A i Carlos Velasco per part del conjunt de Sant Andreu de la Barca, Carlos amb un nivell de joc i concentració excepcionals va guanyar el punt a Josep Santonja per 2-1 en la que va ser una de les millors partides disputades en tot el campionat. Amb el 4-2 en el marcador a favor i conscients de que només necessitaven un punt per proclamar-se campions, l’equip del C.E.D.S.A.B. de Sant Andreu de la Barca va donar entrada en la primera partida de parelles al duet format per Jose Escudero i Francisco Solis que van guanyar davant Daniel Martinez i Angel Porras del CD Montcada i Reixac A per 2-1, resultat que els donava la victòria final del campionat.

Amb el títol ja decidit es va disputar la segona partida de parelles entre Carlos Rodríguez i Josep Santonja per part del Montcada i Manuel Horrillo-Ramon Matamoros per part del C.E.D.S.A.B. amb victória dels primers per 2-1, resultat intranscendent per la consecució del títol de campió de la 1era Copa de Catalunya per equips 2005-2006.

En tercera posició es va classificar l’equip tarragoní del CD El Vendrell, davant del conjunt del CD L’Hospitalet de Llobregat classificat en cuarta posició.

Webgrafia/fotografia: DarderosdeTarragona.com i Federació Catalan de Dards