martes, 3 de octubre de 2006

XXI edició del Concurs de castells de Tarragona.

Traduce esta notícia aquí

Els Castellers de Vilafranca han complert els pronòstics i aquest diumenge han guanyat, per tercera edició consecutiva, el Concurs de Castells de Tarragona. Des de la primera ronda, els de la camisa verda ja han liderat el certamen. Amb dues construccions de gamma extra descarregades, els de l'Alt Penedès han superat clarament la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Valls, segon i tercer classificat, respectivament.
La plaça de braus de Tarragona ha registrat un ple absolut que va portar 15.000 persones a Tarragona, entre castellers i aficionats, per seguir les evolucions de la 21a edició d'un conrcurs que ha comptat noavament amb la participació de 18 colles, seleccionades d’acord amb l’Índex del Concurs (com un rànking casteller).

Els de Tarragona;
Quarta posició els Xiquets de Tarragona, amb un dos de vuit amb folre a primera ronda i el quatre de vuit amb l'agulla carregat en segona esperonaven a els castellers. Després, els de la camisa ratllada van executar un tres de vuit i van anar a la ronda de millora per provar un cinc de vuit que també va caure pocs instants després de fer la segona aleta, aquí hi va haver polémica ja que es va poder observar que l'acotxador no estava ben col·locat i la decisió final del jurat va ser de no reconeixe'l com a carregat, ni tant sols amb penalitzacions (que és que vam poder veure els pachimoduls que ens vam trobar a la plaça).

Una sisena posició per la Colla Jove de Tarragona que carregant un dos de vuit folrat inicial no va servir de cara al tres de nou, que va caure amb els dosos col·locats. El quatre de vuit i el tres de vuit servien a la Jove per sumar punts, mentre que deixaven el cinc de vuit per a una cinquena ronda. La canalla de la colla, amb els dosos posats ja van deixar clar que no pujarien, i el castell es va haver de desmuntar.


Fins a la octava posició els Xiquets de Reus amb el dos de vuit carregat va mostrar el bon treball i que va sumar també el tres i el quatre de vuit, a més d'un cinc de set.

Els Xiquets del Serrallo van sortir de quatre de set amb l'agulla, van passar de ronda, i en la tercera van signar el cinc de set. La contra de la seva actuació va ser que el tres de set aixecat per sota no va passar de l'intent, i que en la cinquena ronda tampoc no van poder amb el tres de set. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van sortir de la plaça de braus amb el tres de set i el quatre de set, però fallant amb les assignatures superiors que es van plantejar, com van ser el cinc de set i el dos de set. Finalment van ocupar els llocs dissetè i divuitè respectivament, i tancant la classificació final.

Resum dels events, classificació i tots els Resultats aquí.

No hay comentarios :

Publicar un comentario