martes, 26 de septiembre de 2006

Tarragona Activitats

Traduce esta notícia aquí.

Ja ha cremat el darrer coet de Santa Tecla (veure la història aquí) i es que aquests darrers dies han estat molt atapeïts, tant que no hi hagut temps d’escriure ni de recuperar forces... eps, parlo per mi, ja que en JoanX ens ha penjat un video amb el darrer ball dels gegantons Negritos 'vells'.
Amb el multitudinari ‘Vinga Valents!’, o baixada de l'Àliga, de dimecres ja es van veure més cares ‘pachimodul’ i la festa començava encara a animar-se mes i mes, les primeres 'mamadetes' es van deixar tastar. Els Segadors de la vigília a la matinal entrada de músics, donava pas a un altre concert-vermut i ja per la tarda els Dames i Vells (foto) començaven a representar el seus malcarats versos. El ritme de la Festa continuava i el Seguici Popular va fer la llarga cercavila de vigília sense la presencia de l’aigua que a la nit es va deixar notar (foto del Ball de Valencians). La revetlla es va suspendre però encara va haver algun concert remullat als escenaris coberts. Les matinades de Santa Tecla van començar amb el darrer tro tirat per en Carles Sala –Regidor de Festes-, pocs minuts després l’aigua es va reeixir i va suspendre l’anada a l’ofici, tot i així l’esmorzar pachimodul a ‘Can Peret’ va ser amenitzat per diferents grallers i dolçainers. Els castells també es van suspendre, però després del cafè el Seguici Popular va enfilar cap a la Catedral a l'anada a processó ja a mitja tarda, el temps es va mantenir fins que es va iniciar la processó, el caos va ser força gran. Una bona estona més tard, i ja reorganitzats dins la Catedral, es va fer l’entrada del Braç de Santa Tecla. La pluja va respectar una mica la nit que va ser aprofitada per anar al concert de Barricada i a la revetlla, tot traslladat sota cobert i la Tecla que ja arribava a la fi.
El diumenge, la Mercè, va dur-nos un sol ben trempat que va permetre fer un nou concert-vermut i veure com van arribar tots els pilars de les colles castellers a l’Ajuntament, després d’uns 10 minuts que dura el recorregut des de la Catedral. Un nou dinar dels darders tarragonins ens va dur a un nou concert, en aquest cas cafè-concert on de nou els pachimoduls ens vam deixar notar entre el modest públic assistent. El correfoc va permetra cremar els darrers cartutxos de pólvora de la Festa Major que va concloure amb l’espectacular traca de 2300 metres i el ‘GLORIA A SANTA TECLA’ que acompanyat d’un nou castell de focs va concloure les festes.


(Els Bordons amb el Tito, Plaça dels Sedassos)

VISCA SANTA TECLA!!
VISCA TARARGONA!!
VISCA PACHIMOOOOOODUL!!
Webgrafia: festes.org / Fotos: Ajuntament de Tarragona

4 comentarios :

  1. joooooooo...! ya se han acabado, hasta el año que viene, me da a mí que más de uno nos hemos quedado con ganas de fiesta, porqué eso de la verbena remullada...no mola.
    VISCA SANTA TECLA!!!

    ResponderEliminar
  2. pues si... de momento domingo... continuo la fiesta en... Gavà!!
    nos ha salido un 'bolo' a raíz de Santa Tecla Gloriosa, ya va siendo 'tradicion' que por fiestas salgan cosas... que dure

    ResponderEliminar
  3. GENIAL els articles, he viscut els "NEGRITOS", la baixada de l'aliga, y tot el que heu escrit i redactat. LLastima l'aigua de la revetlla, pero si us serveis de consol, aqui tambe comencen a ser les pluges i cada dia ens plou suau i durant 1 minuts.

    Mil petons per tots i fins molt aviat.....¡¡
    Meri

    ResponderEliminar
  4. Merci Meri!!
    esperona veure comentaris així, per molt que semblin repetitius; és agraït saber qui llegeix la web i que en pensa, sobretot quan hi ha prop de 50 persones que visiten aquest espai a diari i n'hi ha que fins i tot que repeteixen durant el dia... però... c'est la vie?

    ResponderEliminar