martes, 11 de octubre de 2005

Diades castelleres de les Colles grans de Tarragona

Diada de l’Esperidió

El passat cap de setmana, dissabte a la tarda, es celebrà la poc coneguda Diada de l’Esperidió, aquest any al carrer Cós del Bou. La Colle Jove Xiquets de Tarragona, la amfitriona, començà amb confiança un bonic cinc de vuit, seguit d'un altre intent maleit de quatre de vuit amb l’agulla; repetiren amb el tres de vuit i acabaren amb un dos de vuit amb folre macos i amb els que ja ens tenen acostumats. I que dir del intent de pilar de sis... millor deixem-ho.
Participà també la Colla Jove Xiquets de Valls, els de vermell feren un consistent cinc de vuit seguit de un tres de vuit, un intent de quatre de vuit que arribà a la entrada dels dosos i a la repetició un dos de set.
Per la seva part Bordegassos de Vilanova, el grocs feren un intent de tres de vuit a on l’enxaneta es va tirar enrere, la seva victòria particular fou el seu primer dos de set, completats amb el tres i el quatre de set.
El públic animà i quedà prou satisfet, estàvem nomes els entusiastes als castells. Es notà el inici del concert a la Rambla de Miguel Bosé... i les últimes partides de dards de la lliga de estiu.



Aniversari dels Xiquets de Tarragona.

Ja el diumenge al migdia, a la plaça de la Font, amb motiu del 35è aniversari dels Xiquets de Tarragona. Els Capgrossos de Mataró van obrir plaça amb un cinc de vuit consolidat, seguint de un treballat tres de nou i un valent quatre de nou amb folre (al tercer cop de montar el peu del castell) i finalitzaren amb un pilar de sis. Repetint així la seva millor actuació de la seva curta història.
Els de la camisa malva, els Minyons de Tarrassa, arrancaren com si res amb el cinc de vuit, seguit del tres de nou i el quatre de vuit amb l’agulla que tampoc fou cap problema. Remataren la feina amb dos pilars de sis simultanis, fet inèdit que succeix per primera vegada en la història i ampliant així el gran curriculum casteller de Tarragona refermant-la un cop més com una de les ciutats bresol del món casteller.
Els Xiquets de Tarragona començaren amb un quatre de vuit. Les expectatives de la diada van caure junt amb el cinc de vuit quant la enxaneta estava a punt de coronar-lo. Finalitzaren amb un tres de vuit, un dos de set i un vano de cinc per deixar enrera la mala passada de la catedral (el 5d8). Sens dubte una diada per oblidar on no s'acompliren els objectius i s'evidenciaren els mateixos problemes de sempre amb el cinc de vuit.
Els quarts en participar, els Sagals d’Osona, feren un parsimoniós quatre de vuit, el tres de vuit que desmontaren i en la repetició un dos de set tampoc aconseguit. A la tercera ronda treballaren i aconseguiren nomes carregar amb molt esforç un cinc de set. Tancaran amb un pilar de cinc.
Diada esplèndida i amb nivell gracies a les colles visitants. El públic fidel aguanta fins el final per veure els dos pilars de sis simultanis. A la tarda... tots a l'Open de dards del Modul!

No hay comentarios :

Publicar un comentario