miércoles, 7 de septiembre de 2005

calentant motors

Santa Tecla celebra el 400 aniversari del Chartreuse amb 4.000 ampolles

Ahir al matí es va presentar el 'Chartreuse 1605', nova versió del licor que commemora el seu 400 aniversari. Tot i que només s'havia previst elaborar Chartreuse verd, els Cartoixans francesos han volgut correspondre també la devoció que Tarragona té tradicionalment pel Chartreuse groc, i n'ha embotellat una sèrie limitada –només es trobarà a Tarragona- de 4.000 ampolles.

Aquest 2005 es compleixen 400 anys del lliurament als Cartoixans francesos del manuscrit a on figurava la fórmula d'aquest licor que, segles després, ha esdevingut beguda tradicional de Tarragona, fins al punt que a partir d'aquest licor s'elabora la beguda oficial de les Festes de Santa Tecla, l'anomenada 'Mamadeta', els ingredients de la qual són el Chartreuse groc, el verd i granissat de llimona.
Ara, la Chartreuse ha elaborat una nova versió del Chartreuse verd -el nou 1605- com a commemoració de l'efemèride. Tot i això, l'empresa ha tingut en compte 'l'especial tendència dels tarragonins cap al Chartreuse groc'. Per aquesta raó, també s'han embotellat 4.000 ampolles d'una nova versió de Chartreuse groc, també anomenat 1605, i que es distribuiran només a Tarragona durant les Festes de Santa Tecla.

Si voleu ampliar la info http://www.tinetdigital.org

Al Bar Las Vegas hi ha una botella de 3 litros... a veure si en un dia ens l'acabem!!

Tarragona / ACN / Tinetdigital

2 comentarios :

  1. collons Tito, gràcies per la informació! Quan aquest any m'emborratxi per Santa Tecla, com a mínim ho fare amb més cultura. (jeje)

    Meri

    ResponderEliminar
  2. yo quiero, yo quiero, yo quiero...!!!

    ResponderEliminar